MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Kníže Dlouhý a jeho poddaní

     Vážení přátelé,

     všiml jsem si, že spousta spoluobčanů se v situaci okolo odvolávání pana Řeřábka a pana Thomy ztrácí, a to i přesto, že novináři informují celkem objektivně. Asi to bude tím, že doktor Kuba dokáže velice přesvědčivě říkat: "Bílá a v žádném případě černá!" a přitom mít obchod s černou a rozdávat jí i zdarma. Stejně se chová i velrybář Kábele, který svým projevem říká: "To moje místní sdružení ODS má sice tři sta členů a Thomovu stočlennému sdružení jsme nejdřív udělili nestandartně stop stav a pak jsme mu ho zrušili úplně za Řeřábka, ale rozhodně nejde o osobní nebo politickou záležitost." V tomto zmatku se dokáží ztratit i slušní členové pravicové strany ODS. Sám jsem tuto stranu léta podporoval, mám v ní kamarády a o to více je mi líto, co se s ODS stalo. ODS jsem podporoval přesně do doby, než jsem pochopil, že tuto stanu ovládá Ing. Pavel Dlouhý, miliardář z Hluboké nad Vltavou skrze své oddané spolupracovníky. Nejde o spolupracovníky, kteří by byli na jeho úrovni, spíš o "zaměstnance". Pan Dlouhý pak skrze ně panuje nad Jižními Čechami. Nechci tady spekulovat o tom, co mi kdysi řekl Zdeněk Řeřábek, že Thomu dosadil jeho spolužák do funkce primátora, jde mi o to, že ho nyní odvolává. Takže Thomu odvolává Ing. Pavel Dlouhý. MUDr. Martin Kuba je ten, který politickou popravu vykonává. Stejně jako v případě předsedy vlády Topolánka, na čemž se pan Dlouhý podílel velkou částí. Panu Dlouhému jsou zavázáni skoro všichni jihočeští politici. Stačí si přečíst noviny a podívat se, kdo nejvíc křičí na obhajobu Řeřábka. Bývalý primátor Tetter, o kterém Thoma vždy mluvil hezky, Blanka Procházková, Dlouhého oblíbenkyně, o které se mluví jako o kandidátce na primátorku, zastupitel Marek, komunista který měl málem srdeční infarkt, když v zastupitelstvu křičel, že když někdo přijde do naší pizzerie na jídlo, nedostane pizzu, dokud nepodepíše petici a z ODS samozřejmě pravá ruka Ing. Dlouhého Martin Kuba a Řeřábkovo kamarád radní Kábele.

     Co se týče ostatních, těžko říct. Někteří jsou ziskuchtiví, takže se chtějí Dlouhému zalíbit co nejvíce, někteří mají hrdost a slušnost a s těmito praktikami nesouhlasí. Volba bude tajná, samotného mě zajímá, jak jsou síly v ODS, potažmo v zastupitelstvu rozložené. Přitom ze strany Dlouhého jde podle mě jen o to, aby mohl příště ukázat a říct: "Neplníš, podívej se, jak dopadl Thoma! Klidně Tě zničíme pár dní před volbami před očima všech. My totiž můžeme všechno. My si tady klidně postavíme vodní cestu za dva roční rozpočty města. Před očima vás všech. My si tady klidně postavíme golfové hřiště a řekneme, že to je boj proti drogám, protože my máme ROP. My máme ROP, máme MANE, máme ministerstvo zemědělství, máme poslance, máme ministry, máme Kraj, máme Město, máme soudce, státní zástupce, policejního ředitele, máme všechno! Jen toho Řeřábka nám Thoma vyhodil. No však my mu ukážeme! MY, KNÍŽE DLOUHÝ!"

     Možná bychom mohli napsat nějakou divadelní hru. Hru o malých Budějovicích, někde v malém Jihočeském kraji, v zemi zvané Čechy, kde žili spokojení občané. Nikam moc necestovali, moc se nezajímali a báli se. Když jim někdo dal zlaťák, věrně mu sloužili a za stříbrňák si nasadili klapky na oči. Za tři zlaťáky slíbili, že už nikdy nepromluví ani slovo a to také dodrželi. Ta hra by se mohla jmenovat O mlčícím království, aneb síla ukradeného zlaťáku? Co myslíte?   ....    Ticho?

     Ladislav Vrábel