MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Český Rozhlas 28.4.2010 - Českobudějovický primátor odvolal kvůli pochybením tajemníka magistrátu

Českobudějovický primátor odvolal kvůli pochybením tajemníka magistrátu

Petra Matoušková  28.04.2010 12:46

 
radnice na náměstí

Inženýr Zdeněk Řeřábek už není tajemníkem Magistrátu města České Budějovice. Důvodem pro jeho odvolání bylo několik pochybení a porušení pracovních povinností, které mu zákonná kontrola prokázala v uplynulých šesti měsících. 

Žádosti primátora Juraje Thomy o odvolání nejvýše postaveného úředníka, jehož jméno média často skloňovala, poté vyhověl i ředitel Krajského úřadu Jihočeského kraje Luboš Průša. Přesně tak vypadal postup, který funkce tajemníka magistrátu města České Budějovice Zdeňka Řeřábka zbavil.

Na dnešní mimořádné tiskové konferenci primátor Juraj Thoma k hlavnímu důvodu této personální změny uvedl: „Za nejzávažnější považuji rozpor v povinnosti řádně hospodařit s prostředky svěřenými územním samosprávným celkem. Podle zjištěných kontrol docházelo v letech 2006 až 2009 k neoprávněným výplatám odměn členům komisí a výborů zastupitelstva města.“

Pověřeným tajemníkem Magistrátu města České Budějovice se tak ode dneška stal vedoucí správního odboru Václav Suchopár. Jeho úkolem teď bude, blíže nespecifikovaným způsobem, změnit organizační vztahy v některých odborech úřadu.

Na to, jak lidé odvolání inženýra Zdeňka Řeřábka vnímají, jsme se ptali v českobudějovických ulicích.

 
Jak občané Českých Budějovic vnímají odvolání tajemníka magistrátu Zdeňka Řeřábka – anketa
 

 

Finanční újmu, kterou měl odvolaný tajemník magistrátu města České Budějovice způsobit neoprávněnými výplatami odměn členům komisí a výborů zastupitelstva města, má stanovit škodná komise.