MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Budějovický primátor odvolal svého tajemníka. Ten 20x porušil zákon

Budějovický primátor odvolal svého tajemníka. Ten 20x porušil zákon

Budějovický primátor odvolal svého tajemníka. Ten 20x porušil zákon

28.4.2010 14:29 - Budějovickému primátoru Thomovi už přetekl pohár trpělivosti. Rozhodl se tak zbavit svého kontroverzního tajemníka Řeřábka.

Primátor Českých Budějovic Juraj Thoma (ODS) odvolal kontroverzního tajemníka Zdeňka Řeřábka. Thoma svůj čin argumentoval tím, že během posledních šesti měsíců Řeřábek dvacetkrát porušil zákon.

Primátor Thoma odvolal tajemníka Řeřábka z funkce v úterý s účinností od středy 28. dubna. "Důvodem je nejméně dvacet pochybení tajemníka v jeho funkci během posledních šesti měsíců. O záměru odvolat tajemníka jsem informoval i ředitele krajského úřadu Průšu, který s tím vyslovil souhlas," vysvětlil Thoma.

Několikeré pochybení

Podle něho pochybil Řeřábek ve vyplácení odměn radním v letech 2006 až 2009, kvůli čemuž vznikla škoda v řádu desetitisíců korun. Řeřábek prý také špatně vedl některé odbory, zodpovědný je podle Thomy například za několik pochybení stavebního úřadu, která Řeřábek i přes upozornění nenapravil.

Primátor svému bývalému tajemníkovi také vyčet, že jej nařkl z praktik z padesátých let, když na něho údajně tlačil, aby nechal zveřejnit kamerové záznamy zachycující tajemníka jak ničí stěrače auta majitele pizzerie, s nímž má léta spory.

"Tajemník Řeřábek rozeslal médiím dopis, ve kterém mě z komunistických praktik z padesátých let obviňuje. To samozřejmě nemohu ignorovat," řekl Thoma.

Extajemník ochořel

Zdeněk Řeřábek je od úterka na nemocenské, jeho činností zatím primátor pověřil vedoucího správního odboru Václava Suchopára. "Až se Řeřábek uzdraví, nabídneme mu jiné místo na magistrátu. Bude na něm, jestli je přijme, či ne," dodal Thoma.