MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

2.4.2010 Deník - Stěračová kauza uvízla v kolotoči byrokracie

Stěračová kauza uvízla v kolotoči byrokracie

České Budějovice – Střet zájmů, to je označení, které chybí spisu k takzvané stěračové kauze. Případ vandalského činu, v němž zřejmě figuruje jméno tajemníka magistrátu Zdeňka Řeřábka, tak čeká na rozuzlení právě na magistrátu.

2.4.2010 12:32aktualizováno předevčírem 12:33

Poničené stěrače na vozidle před Pizzerií Fresh v páteční noci.
Poničené stěrače na vozidle před Pizzerií Fresh v páteční noci.
Autor: Ladislav Vrabel

„Mí nadřízení se vyjadřují k tomu, zda je či není magistrát v této věci podjatý,“ naznačil aktuální dění vedoucí správního odboru magistrátu Václav Suchopár. Oním nadřízeným je právě Řeřábek. „Rozhodnutí o podjatosti zřejmě doputuje ke mně, ale zatím ho nemám, podle mých informací je od pondělí u pana tajemníka,“ reagoval včera primátor Juraj Thoma.


Teprve poté, co se spis dostane ze začarovaného kruhu, lze čekat rozuzlení. „Postupujeme v souladu s pokyny krajského úřadu. Spis bychom mohli postoupit do konce týdne,“ odhaduje Suchopár.


Přitom spis už byl jednou na cestě na vyšší místa. O případném trestu pro toho, kdo pod rouškou tmy, ale pod dohledem kamer, poničil stěrače aut parkujících v Hroznové ulici, měl podle Suchopára právě kvůli možné podjatosti rozhodnout místo magistrátu krajský úřad. Ten ale spis bez průvodního vyjádření nepřijal.