MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

24.3.2010-Blesk-Restauratér: Tajemník magistrátu mi ukroutil stěrače!

Restauratér: Tajemník magistrátu mi ukroutil stěrače!
Tajemník budějovického magistrátu Zdeněk Řeřábek má na krku obvinění...Foto: Foto pro Blesk – Magistrát Českých Budějovic
Včera 22:01Tématem číslo jedna je teď na českobudějovickém magistrátu kauza ulomených stěračů. Úředníci už několik dní nemluví o ničem jiném, než o tajemníku Zdeňku Řeřábkovi. Provozovatel pizzerie Ladislav Vrábel ho obvinil, že mu ukroutil stěrače na autě!
 
Podnikatel tvrdí, že ze zhasnuté provozovny pozoroval, jak mu tajemník, s nímž má sousedské spory, ničí auto. Vše hned nahlásil policii i primátoru Juraji Thomovi. Toho věc rozlítila. „To poškozuje všechny zaměstnance magistrátu. V důsledku kauzy dramaticky klesá důvěra veřejnosti v instituce města,“ napsal primátor ve veřejném prohlášení tajemníkovi.

Tajemník odmítá, že by auto poškodil. „Cítím potřebu se důrazně ohradit proti obsahu i stylu, kterými primátor veřejně dehonestuje mou osobu. Z dopisu pana primátora na mě dýchnul duch 50. let,“ napsal Řeřábek.

Škoda nepřesáhla 5 tisíc korun, policie případ předala správnímu odboru magistrátu jako přestupek. Úředníkům se ale řešit kauzu svého nadřízeného nechce. Šéf odboru Václav Suchopár řekl, že případ předal kvůli podjatosti vyšší instanci. Ulomenými stěrači se tak bude zabývat Krajský úřad.