MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Přestupek knížete z Hluboké zameten pod koberec

7. bžezna jsem Vám napsal o dopravním přestupku pana Dlouhého. Ne, že bych byl za volantem svatý, já sám občas jedu rychleji, než je povoleno. Jenže když jsem přistižen já, nespojí se půlka jihočeského kraje v čele s šéfem dopravní policie, aby mě z průšvihu dostala za pomocí koštěte, žehličky a koberce.

 

Ladislav Vrábel

Server www.idnes.cz přináší článek na toto téma. Celý jej najdete zde: http://zpravy.idnes.cz/knize-z-hluboke-prekrocil-rychlost-jeho-prestupek-zametli-pod-koberec-1mf-/krimi.aspx?c=A111207_201946_krimi_cen

A článek ode mně najdete zde: http://www.ceske-budejovice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=924:164kmhodnu-je-mona-pili-dlouha-rychlost&catid=1:latest-news&Itemid=1101

164km/hodinu je možná příliš Dlouhá rychlost.

Napsal uživatel Ladislav Vrabel

Pondělí, 07 Březen 2011 06:05

Vážení přátelé,

 

korupce je když... K tomu, aby jeden mohl přijmout úplatek, se musí najít druhý, který chce úplatek poskytnout. Pokud se na předání úplatku přijde, věc je řešena policií ČR. V případě, že je uplácen šéf dopravního inspektorátu, je věc řešena Inspekcí policie ČR.

Náš oblíbenec jel v září minulého roku trochu rychleji, než je povoleno. Ale buďme upřímní. Kdo občas nepřekročí rychlost? Já tedy ano.

Jeden kamarád mi kdysi vyprávěl, že když je někdo u knížete na víně, může klidně odjet domů autem. Tedy alespoň tak mu to osobně měl říci pan Dlouhý. Údajně stačilo říci, že jede od Pavla.

Takže pan Dlouhý jel v Písku na obchvatu 164km/hodinu, přičemž toto je rychlost, jež mu byla naměřena hlídkou Policie ČR. Řidičský průkaz pan Dlouhý policistům neposkytl. Řekl, že jej nemá s sebou. Dechovou zkoušku odmítl, ale nabídl krevní test. U lékaře, kterému důvěřuje. Policisté i pan Dlouhý tedy jeli k lékaři, kterého si pan Dlouhý vybral. Proč šel pan Dlouhý do ordinace sám, nevím, ale když vyšel z ordinace na chodbu, držel si palec na předloktí. Policisté byli po dobu testování na chodbě. Test krve neprokázal přítomnost alkoholu. Pan Dlouhý odjel ve svém voze, přestože ...

Přestupek dostal do správního řízení k řešení správní odbor městského úřadu města Písku. Pan Dlouhý ovšem do Písku napsal dopis, ve kterém vylíčil, kde všude na těle je nemocen, a že tedy není schopen dostavit se k řízení. Píseckému městskému úřadu ovšem sdělil, kde se nachází a jaké má další přání. Pan Dlouhý úředníkům v Písku napsal, že pobývá u svého tchána, kde se léčí a kdy by si přál, aby proběhlo správní řízení. Tedy v Týně nad Vltavou. Písečtí se zaradovali. Tento případ je asi podobně oblíben, jako případ stěračů, které mi ulámal pan Řeřábek. Spis dostal úředník v Týně nad Vltavou a nevím, kde se v něm vzala ta odvaha, ale udělal zajímavou věc. Šel za svou známou na místním poštovním úřadě a poprosil pošťačku, aby s ním šla doručit obálku s proužkem, tedy předvolání pana Dlouhého. Tchán pana Dlouhého ovšem netušil, o co kráčí. Paní pošťačce řekl, že u něj Pavel není, ani nebyl. Má přeci dům s dcerou na Hluboké. Úředník z Týna tedy poslal dopis do Budějovic. No to už měl pan Dlouhý nejen že vyřešen problém s alkoholem v době řízení, ale také půlku roční lhůty na vyřešení přestupku za sebou. Zdálo by se, že by mohl případ uzavřít správní odbor našeho magistrátu, ale tady narážíme na tu drobnost, kterou jsme řešili už v diskuzi u prvního článku - místní příslušnost. Místní úředník se také chytře zbavil nepříjemného spisu. Mimo jiné i kvůli tomu, že svědci, tedy policisté, jež zadrželi pana Dlouhého, jsou z Písku a je nesmyslné, aby jezdili do Budějovic, když pan Dlouhý může přijet do Písku. A pak, máme tady místní příslušnost. Přestupek byl spáchán v Písku.

No a tak si nakonec policie odvedla písecké, budějovické úředníky. V Budějovicích je z party "za Porsche v Písku" smutno asi jen bývalému šéfovy dopravního inspektorátu Vališovi.

Pan Dlouhý právě najímá lidi, kteří by pro něj měli psát články na jeho novém webu. Doufám, že budou také ochotni sedět u počítače celou noc. Doufám, že je psaní také bude bavit, aby nakonec ty statisíce za reklamu nebyly vyhozenými penězi. Je jasné, že se krajské volby blíží a s Martinem Kubou v čele rozpadající se ODS je potřeba vymyslet něco nového.

Ladislav Vrábel