MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Máte starý automobil? Teplárna CB je nyní vykupuje - Kč 500 000,-/kus.

Tak jsme si po posledních volbách oddechli. Na radnici jsme si zvolili jako zástupce Občany pro Budějovice, v teplárně jsme provedli audit nezávislou firmou, kmotra hodili do Vltavy a začali novou éru Českých Budějovic. Pro nás v pizzerii se ale mnoho nezměnilo. Město rukou primátora Thomy podalo další žalobu na vyklizení, protože první soudní spor jsme vyhráli a město nám stále všemožně brání provozovat předzahrádku. V létě 2012 nám dokonce město předzahrádku ukradlo a dosud nevrátilo. V současné době čekáme každým dnem odůvodnění rozsudku Nejvyššího správního soudu, který nám dal svým rozsudkem za pravdu v kauze ukradené předzahrádky. Ono se ale k lepšímu nezměnilo příliš ani v ostatních oblastech. Nepoctivá výběrová řízení dotačních programů v oblasti kultury, politicky upravované písemné výsledky šetření kontrolního výboru zastupitelstva města, podivná soutěž na projektovou dokumentaci volebalové haly, či podivné navyšování členů dozorčí rady a nevymáhání pohledávek v teplárně budiž toho příkladem. Další perličkou, pěknou ukázkou, jak si v Českých Budějovicích přijít z veřejného k pěkným penězům, je kauza přeprodaných automobilů některých členů představenstva teplárny, umělé navýšení jejich ceny v autobazaru a jejich odkup teplárnou po jednom dni v bazaru. Původní majitelé automobily využívají dále, předpokládám, že i s nějakou tou pohonnou hmotou gratis, ale ještě se našlo několik set tisíc, které přebývají. Podrobnosti se dočtete v článku tiskového mluvčího Forum Energy.

 

Máte postarší automobil? Teplárna CB je nyní vykupuje. Cena 500 000,-/kus.

Ladislav Vrabel


Tiskové prohlášení FORUM ENERGY s.r.o. - 16. dubna 2013

Malé domů v teplárně pokračují. „Profesionální“ vedení si do teplárny prodalo svá soukromá auta za astronomické částky.

Podle výroční zprávy Teplárny České Budějovice teplárna v roce 2011 koupila tři vesměs ojetá vozidla za 1 421 000 Kč. K našemu překvapení Forum Energy zjistila, že se jedná o vozy současných manažerů, kteří se tímto vysoce podeželým způsobem mohli na úkor teplárny obohatit i v řádu stovek tisíc korun.

Z výroční zprávy vyplývá, že nové představenstvo podniku, které nastoupilo v roce 2011 do teplárny zdevastované předchozím vedením si Ilustrační fotografie nesouvsející s popisovanou událostí. ještě ani nestačilo pořádně zasednout na svá místa a už našla způsob jak jimi řízený městský podnik využít pro své soukromé zájmy. Z dokumentů teplárny vyplývá, že tři vozidla nakoupená v roce 2011 jsou vozy Renault Kangoo, dva a půl roku starý VW Passat CC (RZ 5C4 1954) původně patřící členovi představenstva Ing. Jaroslavu Panochovi a šest let starý Mercedes Viano (RZ 3C4 1307) původně patřící místopředsedovi představenstva podniku Bc. Martinu Žahourkovi. Podle informací, které má Forum Energy k dispozici, pánové Panoch a Žahourek nejprve v prosinci 2012 prodali svá auta bazaru Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o., České Budějovice (autobazar a prodejce aut, který již v minulosti figuroval v kauzách s prodejem aut za nestandardní ceny městu České Budějovice) zde se auta ohřála přesně jeden den, a - zřejmě náhodou - si obě auta ihned koupila teplárna pro pana Panocha a Žahourka sedící v představenstvu teplárny. Celý prodej tak zcela jasně ukazuje na promyšlenou a organizovanou akci. Obdobné nákupy ze strany města ve zmíněném bazaru totiž dle českobudějovického deníku již kritizovali i zastupitelé radnice.

„Výběrové řízení, udělané na míru pro Volkswageny, které kritizuje Rataj, evidentně souvisí s napojením Thomy na Porsche České Budějovice. V roce 2008 prosadil nákup Audi A6 za milion z rozpočtu města jako repre vůz pro primátora (SPZ 4C3 1265). Za výhodný kšeft pro firmu od Porsche České Budějovice inkasoval pěknou slevu, když si soukromě kupoval svoje Audi A4 a navíc od Porsche měl zapůjčeno Audi Q7 na svou dovolenou v Latinské Americe.“ Psala Českobudějovická drbna o kšeftech bazaru s představiteli města v březnu roku 2012.

Teplárna na dotazy akcionářů vznesené na řádné valné hromadě v červnu 2012 potvrdila, že existují znalecké posudky na cenu nakoupených aut, proč ale celý prodej
proběhl tak podezřelým a nestandardním způsobem přes nastrčeného prostředníka už nechtěla vysvětlit. Tehdejší tržní hodnotu aut odhadujeme na max. cca 550 tis. Kč v případě VW Passat CC a na max. cca 375 tis. Kč v případě Mercedes-Benz Viano. Nový Renault Kangoo v základní výbavě podle výrobce má hodnotu 356 900 Kč. V bazarech se, ale cena tohoto vozu pohybuje mezi 80 tis a 260 tis Kč takže výše škody bude pravděpodobně daleko vyšší.

„Rozkrytí zákonnosti této transakce necháváme na šetření orgánů činných v trestním řízení, které by se podle našeho názoru věcí měly zabývat a zřejmě se už i zabývají. V každém případě nepovažujeme za vhodné, aby ve vedení podniku nadále setrvávali lidé, kteří přestože pobírají s posvěcením města stopadesátitisícové platy, jsou ochotni se snížit k takovému podlému kšeftaření jen aby se obohatili na úkor akcionářů a zákazníků teplárny.“ Říká mluvčí Forum Energy Giuliano Giannetti.

Naší vizí je Teplárna České Budějovice, a.s. jako bezpečný a spolehlivý dodavatel tepelné energie pro občany, firmy a organizace ve městě České Budějovice, jako ekologická, moderní, transparentní a vysoce profesionálně řízená společnost.

Tiskový servis Forum Energy s.r.o.

Kontaktní osoba: Giuliano Giannetti, tiskový mluvčí FORUM ENERGY s.r.o (tel. 775 705 851, mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )