MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Oct 18th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Thoma, Brůha a Paggio komentují plán na ukradení části teplárny

Jochův plán na "vytěsnění" menšinového akcionáře teplárny má své oponenty. Primátor Thoma tentokrát Jocha nepodpořil a prohlásil, že se nejedná o oficiální postoj města. Vladimír Brůha označil plán náměstka Jocha za protiprávní a Viktor Paggio apeluje na selský rozum. Ladislav Vrabel

Vladimír Brůha, předseda klubu ODS:  "Je nepředstavitelné, aby veřejný subjekt dopředu avizoval, že hodlá znehodnotit investice menšinových akcionářů a účelovou transakcí s majetkem města připravit stát o daně. Tento postup do právního státu rozhodně nepatří."

Viktor Paggio, poslanec LIDEM: "Ať už se bude dít cokoliv, postup města nesmí záměrně znehodnocovat podíly menšinových a drobných akcionářů. A uměle slučovat teplárnu s dopravním podnikem do jedné superfirmy, když spolu jejich činnost nijak nesouvisí, mi připadá proti selskému rozumu a na úkor veřejné kontroly."

Juraj Thoma, primátor města, HOPB: "K projektu vytvoření městské společnosti zatím chybí jakékoliv seriózní podklady a nevedlo se k tomuto tématu ani žádné jednání, takže bych v tuto chvíli vše považoval spíše za podnět pro zahájení určité debaty, která jistě nebude jednoduchá. V tuto chvíli to určitě není oficiální postoj města," aktuálně komentuje primátor Juraj Thoma."