MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Blažek odchází z Teplárny

 

Má vyjádření směrem k Teplárně může leckdo považovat za neodborná, a pravdou je, že odborníkem v teplárenství nejsem, ovšem pravdou také je, že jen málokdo tuší, kolik zúčastněných, vysoce odborně i pracovně postavených lidí v oblasti teplárenství se zabývá otázkou českobudějovické teplárny a skrze prostředníky komunikuje s námi občany. Dalo by se říci, že téma automobilů pana generálního je ve stínu proinvestovaných miliard bezpředmětné, ale těchto "drobných" přehmatů bude u lidí ve vedení Teplárny a u "NAPOJENÝCH" na Teplárnu více.
Není to tak dlouho, co jsem zaslechl, že se v na konci minulého roku podařilo prosadit v kolektivní smlouvě, že manažeři Teplárny získají odchodné ve výši 5 milionů korun. Jak říkám, pouze jsem to zaslechl, za tuto informaci v žádném případě neručím, ale osobně si myslím, že reálný základ má. Co se pana generálního týče, mám za to, že jde o drobné. Dnes jsem strávil asi hodinu a půl s paní, která mi popisovala obchodní záležitosti pana Blažka v Hodějovicích. Podle všeho to vypadá na stavbu 80 rodinných domů, tedy satelitního městečka na pozemcích, které patří synovi Zdeňka Blažka, ředitele Teplárny a starosty Hodějovic. Obec mimojiné zaplatila za změnu územního plánu, přičemž změna ÚP se týká také pozemků v soukromém vlastnictví - syna Zdeňka Blažka.
Předkládám Vám vyjádření Zdeňka Blažka k jeho odchodu s postu generálního ředitele Teplárny. Za tuto informaci děkuji panu Pavlovi Černému, našemu zpravodajovi z Teplárny (dlouho už zpravodajem nebude, jeho firma dostala po zveřejnění seriálu o Teplárně výpověď z nájmu a o obchodní spolupráci asi nemá smysl se rozepisovat).
Ladislav Vrábel
PhDr. Zdeněk Zuntych,

mediální zástupce TČB

 

 

TISKOVÁ INFORMACE

 

Vyjádření Ing. Zdeňka Blažka, generálního ředitele akciové společnosti # Teplárna České Budějovice, k personálním změnám ve společnosti:

 

Dnes jsem do rukou předsedy představenstva podal výpověď z mého pracovního poměru ve funkci generálního ředitele a odstoupení z funkce člena představenstva. K těmto krokům mne vedly zejména připravované změny v koncepci řízení společnosti spočívající v zavedení tzv. německého modelu řízení s výrazným přesunem pravomocí z managementu společnosti na dozorčí radu, a to včetně provozních záležitostí. To mi nedává jasnou představu o mém dalším uplatnění jako vrcholného manažera. Vadí mi také politikaření o dalším osudu Teplárny, která se za mého vedení stala úspěšným, ekonomicky a finančně stabilním podnikem. Postrádám jasné sdělení od politické reprezentace města o budoucích vlastnických poměrech ve firmě a jejím dalším vývoji.

 

Ve čtvrtek 19. 5. jsem také seznámil představenstvo společnosti o výpovědi # čtyř vedoucích manažerů úseků společnosti, a to controllingu, lidských zdrojů, informačních technologií a služeb. Důvody výpovědi nebyly uvedeny.

Pracovní poměry skončí k 30. 6. 2011. Výpovědi těchto spolupracovníků chod společnosti nedestabilizují, místa budou obsazena z vnitřních zdrojů, # případně pomocí výběrových řízení.

 

Ani já neodcházím ze společnosti ze dne na den, funkce člena # představenstva zanikne pravděpodobně s konáním řádné valné hromady svolané # na den 23. 6. 2011 a můj pracovní poměr se skončí k 31. červenci 2011.

 

V Českých Budějovicích dne 24. 5. 2011 Ing. Zdeněk Blažek