MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Předzahrádka 23.4.2010

     Vážení přátelé,

     včera si Primátor Thoma z pozice své funkce nechal předvolat vedoucího odboru dopravy. "Pane inženýre, pan Vrábel stáhl námitku podjatosti na vaší osobu," začal primátor. "V tom případě mohu bez problému ve věci vydat rozhodnutí. Za hodinu budete mít kladné rozhodnutí na stole, z hlediska bezpečnosti provozu předzahrádka nečiní městu žádný problém," odpověděl vedoucí odboru a odešel vypracovat rozhodnutí. Primátor se otočil ke mě: "Pane Vrábele, za hodinu prosím přijďte do mé kanceláře, sekretářka pro vás bude mít připravené rozhodnutí." "Děkuji vám, pane primátore," poděkoval jsem, otočil jsem se k východu a probudil se....

    Sen to byl pěkný a přiznám se, že jsem snad i chvilkami uvěřil, že se to tak nějak stane. Samozřejmě, že když volal primátor před šestnácti dny vedoucímu odboru, jestli mu pan Vrábel může doručit žádost ještě týž den, jsem nečekal, že to bude na počkání, ale říkal jsem si, že by snad primátor mohl dokázat alespoň v průběhu dvou týdnů zařídit jedno rozhodnutí o povolení k užívání pozemku, kde stává již pátým rokem na stejném místě předzahrádka. Bohužel. Magistrát nerozhodl, dokonce ještě ani nezapočal správní řízení. Zatím jsme elegantně odepsali šestnáct dnů tím, že jsme spekulovali o podjatosti úředníků. Teď ještě pošleme své námitky krajskému úřadu, aby rozhodla vyšší instance. To se samozřejmě potáhne, protože je věc dosti komplikovaná. Možná se objeví nějaká ta předběžná otázka. Takové projednávání se dá protáhnout na poměrně delší dobu, než je třicet dnů. Pakliže se rozhodne, kdo podjatý je a kdo není, pak teprve přijde na řadu znovu otázka povolení předzahrádky. Nejprve se ale ale musí rozhodnout, kdo o povolení rozhodne. Pak se může žádost přeposlat na věcně příslušný úřad. Ten zahájí správní řízení, seznámí se se situací a vydá rozhodnutí. 

   Tento postup se dá podle mě v pohodě protáhnout na celou sezónu, takže máme opět dvě naprosto skvělé možnosti. Vyhlásit bankrot, protože bez letošní předzahrádky bychom zřejmě nepřežili, propustit sedm zaměstnanců a dva brigádníky, zrušit smlouvy s EU v programu zaměstnanců z Francie, zrušit smlouvy s dodavateli všech druhů zboží (jde o dvě smlouvy na dobu určitou a tři na dobu neurčitou)  a služeb (předplacenou reklamu v rádiu bychom mohli třeba použít na chvalozpěv o českobudějovickém magistrátu) a začít splácet statisícové úvěry. Druhou možností je , předzahrádku otevřít bez povolení dopravního úřadu, tedy v rozporu se zákonem o pozemních komunikacích a riskovat to, co mi řekl primátor. Že využije všech zákonných možností, aby nepovolenou předzahrádku zlikvidoval v souladu s usnesením rady města. Podotýkám, že rada města má většinu pravicové ODS, která programově podporuje podnikání :-) (pan doktor Kuba dokonce Pomáhá vyjít správným směrem).

     Je mi líto, že jsem ze sebe opět udělal hlupáka. Když jsem si vypůjčil peníze na to, abych mohl splnit naší část dohody, tedy dát městu 181 200,-, přestože se o peníze teprve soudíme. Proč? Slíbil jsem, že peníze do konce léta vrátím, s tím, že je na předzahrádce vyděláme zpět. 

     Váš Ladislav Vrábel