MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Město ve snaze o likvidaci Fresh Pizzerie u Žáby jedná o postavení lešení okolo domu na místě předzahrádky

Tajemník Řeřábek se před dvěma týdny po několika letech nastěhoval zpět do domu na Piaristickém náměstí. Čekal, až město "přidělí" byt, ze kterého jsem se odstěhoval, synovi sekretářky pana tajemníka. Osobní vztah paní sekretářky a tajemníka magistrátu, jejich údajné společné bydlení v minulém období a legálnost jejího "dosazení" do funkce sekretářky a také legálnost "dosazení" jejího syna do vedoucí funkce na odboru města si necháme na jindy, teď Vám v krátkosti popíšu snahy posledních dní. Na magistrátu došlo k jednání o tom, jak zajistit, abychom na Piaristickém náměstí letos neměli předzahrádku. Na stůl se dostala i možnost postavit okolo domu lešení a předstírat opravu domu, jenž má takřka novou fasádu. Tuto informaci mám potvrzenou jak od úředníka odboru dopravy, který nás má na starost, tak od náměstka primátora Jocha. Zatím jsme ale ve fázi počáteční. Nejprve mě odbor správy veřejných statků a odbor dopravy vyzval k okamžitému vyklizení předzahrádky s tím, že nedovoleně zabíráme MÍSTNÍ KOMUNIKACI - PIARISTICKÉ NÁMĚSTÍ. Pokud okamžitě neodstraníme předzahrádku, bude odstraněna odborem dopravy na naše náklady. Na mou námitku, že v pasportu komunikací (jediném relevantním dokumentu) je na Piaristickém náměstí vyznačena čarou místní komunikace - chodník, který je i vyznačen jinou dlažbou a do toho zahrádka nezasahuje, mi bylo úředníkem sděleno, že pokud budu trvat na svém, pro úřad není problém, aby byl pasport komunikací přemalován a on aby vydal správní rozhodnutí o tom, že celé Piaristické náměstí je místní komunikací. Zároveň mě ubezpečil, že nebudu účastníkem řízení, takže se k tomu nebudu moci vyjádřit. Aby mi zlepšil náladu udělil mi pokutu Kč 200 000,-, slovy dvě sta tisíc korun, za to, že jsem se měl dopustit stejného v minulém roce, tedy neoprávněného záboru místní komunikace. Dodal, že to bylo na přímý příkaz vedoucího odboru dopravy Mráze,

 

Foto: uprostřed výřezu z pasportu komunikací vidíte zelené čáry ve tvaru ypsilon - místní komunikaci na Piaristickém náměstí. Naše předzahrádka do ní nezasahuje.

 

na kterého jsem několikrát podal námitku podjatosti. Na můj dotaz, jestli povolí užívání místní komunikace, pokud podám žádost, mi po telefonátu s vedoucí správy veřejných statků Hruškovou sdělil, že nikoliv.

 

Shrnuto:
- Má žádost o užívání veřejného prostranství byla zamítnuta. Bez odůvodnění a za porušení pravomocí vedoucí odboru Hruškové - bez rozhodnutí rady města, což ukládá zákon o obcích, § 102, odst. 2, písm. m). Na mou stížnost nebylo odpovězeno.
- Byla mi udělena pokuta Kč 200 000,- za nepovolené užívání místní komunikace - Piaristického náměstí
- Město se snaží z Piaristického náměstí udělat papírově místní komunikaci, protože pak by pozemek spadal pod odbor přímo řízený tajemníkem magistrátu, tedy odbor dopravy a silničního hospodářství, a ten by pak mohl předzahrádku násilně vystěhovat, což odbor správy veřejných statků udělat nemůže, pokud by Piaristické náměstí zůstalo náměstím a ne místní komunikací, protože to už jednou zkusil a Nejvyšší správní soud označil zákrok za protizákonný.
- Město zvažuje, že pokud se nepodaří odstranit předzahrádku skrze odbor dopravy, nařídí opravu takřka nové fasády a na celou sezónu postaví okolo domu lešení.
Vítejte ve Statutárním městě České Budějovice
Ladislav Vrabel