MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Slavíme pět let od rozhodnutí rady města o výpovědi z nájmu

Vážení přátelé,

14. ledna jsme oslavili pět let od rozhodnutí rady města České Budějovice vypovědět mi nájemní smlouvu ve Fresh Pizzerii u Žáby na Piaristickém náměstí bez udání důvodu. Ano, spor trvá již více než pět let...

Pět let, ve kterých byl měsíc před volbami bez uvedení důvodu odvolán zastupitelstvem města primátor Thoma a následně znovu zvolen občany ve volbách, pět let, ve kterých byl odvolán tajemník magistrátu poté, co televizními novinami několikrát proběhly zprávy o tom, jak svému sousedovi utrhl stěrače. Pět let, ve kterých jsem psal o takřka miliardě "špatně rozfofrované" v městské teplárně, o Jihočeské parkovací, která inkasuje sedmdesát procent z poplatků za parkování na městských pozemcích, zatímco je na tuto firmu napojen bývalý primátor města Tetter a občané jsou šikanování za parkování, o rozkradených eurofondech, což se dnes oficiálně komunikuje mezi Bruselem a naší vládou, o počítačích se softwarem, který vybíral předem dohodnuté zkorumpované veřejné zakázky na Kubově odboru dopravy na Jihočeském kraji, o porušování zákonů při kácení Šumavy.

Pět let, ve kterých jsme nasmáli u telefonního hovoru tajemníka na linku 158,  u nahrávky městského kamerového systému jeho opilého tance, u kauzy vyšetřování úředníků odboru dopravy magistrátu města při surfování na porno stránkách v pracovní době, či reportáži televize Nova o Fresh Pizzerii u Žáby, kde udýchaný tajemník Řeřábek utíká chodbami magistrátu před televizním štábem.


Pět let, ve kterých jsme byli byli svědky vyhazování zaměstnanců AJG za to, že nesouhlasili s amorálními praktikami mocných - známo jako Zimolovo "chucpe", či snahy o zavření Motorkového muzea na Piaristickém náměstí. Obojí nakonec dopadlo dobře.

V těchto pěti letech se také na veřejnosti objevilo jméno Pavla Dlouhého, které se do té doby vyslovovalo s bázní a pouze potichu. Početli jsme si o jeho rychlém automobilu Porsche, které jezdí 184 km/h na devadesátce a o řediteli dopravní policie, který "za nějakou tu zvěřinu" požádal úředníky písecké radnice přestupek neřešit. O "jeho" plánu postavit v teplárně kotel na "jeho" biomasu, kotel za zhruba miliardu korun, o bagrování koryta řeky Vltavy, jež stálo půl druhé miliardy korun.

Pět let, ve kterých jsme měli šanci sledovat strmý let Martina Kuby na post ministra průmyslu, politika, jenž před tím z vítězné modré dotáhl jihočeskou ODS do propadliště dějin a po volbách ve kterých se kupovaly černé duše se dostal do městského zastupitelstva až poté, co odešli tři jeho kolegové. Měli jsme šanci vidět totálně odejité dlouholeté politiky ze scény, např. bývalého primátora Tettera, jeho kolegu Vodičku.

Měli jsme možnost sledovat boj o Galerii umění na náměstí, boj o vedení městské teplárny a trezorovou záležitost forenzní audit, boj vybírání poplatků za parkování, boj o pět set milionů investic do stavby mezinárodního letiště, o silniční obchvat na Máji. Některé boje byly vyhrány, některé byly prohrány, ale některé jsou ještě stále na pořadu dne.

Kdybych měl zhodnotit těchto pět let, musím zákonitě dojít k závěru, že jsem Zdeňkovi Řeřábkovi vděčný za tuto školu života. Díky tomuto "sousedskému boji o užívání městského domu" jsem se seznámil se spoustou zajímavých lidí, užil jsem si nekonečné minuty plné smíchu a snad se i něco přiučil. Zažil jsem také strach, smutek, vztek a párkrát se mi podlomila kolena.

Za těchto pět let se na počítadle otevřených článků na tomto webu objevilo číslo vyšší než tři a půl miliónu a za to Vám z hloubi duše děkuji. Děkuji Vám i za reakce na mé sloupky v týdeníku Budějovicko a za komentáře na stránkách facebooku. Články či informace z tohoto webu převzaly některé české televize, týdeníky, internetové portály i bulvární tisk a tento web je archivován Národní knihovnou ČR. Děkuji všem podporovatelům a všem právníkům a advokátům, kteří mi pomáhají.

Pizzerii provozuji i nadále a budu ji provozovat, dokud to jen bude trochu možné.

V předvolebním čase Vám hodlám nabídnout několik ohlédnutí do minulosti, abychom si společně připomněli, kdo jak hraje hru na spolehlivého správce našeho města.

 

Váš Ladislav Vrabel