MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Trestní oznámení ve věci násilného vyklizení předzahrádky Fresh Pizzerie u Žáby

Vážení zastupitelé Statutárního města České Budějovice,

dnes jsme Krajskému státnímu zastupitelství podali oznámení o podezření ze spáchání trestného činu, přičemž některé z osob, jež se dopustily jednání popsaného v tomto oznámení, jsou osobami zastupujícími naše město navenek. Primátor města, čtyři náměstci primátora města, tři členové rady města, tajemník magistrátu, dva vedoucí úředníci magistrátu a čtyři strážníci městské policie. Tato skupina osob se dopustila násilného vyklizení předzahrádky Fresh Pizzerie U Žáby, bez právního titulu k exekuci. Takové jednání vnímáme jako hrubé porušení našich práv a svobod, především s ohledem na ozbrojené složky městské policie, jež u nezákonného postupu Statutárního města České Budějovice asistovaly jako jakási soukromá ochranka.

Žádáme, aby zastupitelstvo města na svém následujícím veřejném projednání žádalo vysvětlení od členů rady města, jež usnesením č. 1182/2012 uložilo vykonat tuto nezákonnou exekuci majetku. Dále žádáme zastupitelstvo města, aby pověřilo kontrolní výbor zastupitelstva města monitoringem vztahu Statutárního města České Budějovice vůči provozovatelům Fresh Pizzerie u Žáby, a to s odvoláním na Listinu základních práv a svobod, která zaručuje rovný přístup. Žádáme prověřit, v kolika případech rozhodovala rada města o uzavření nájemní smlouvy tajnou volbou, tak jako v případě naší žádosti o uzavření nájemní smlouvy, v kolika případech v posledních pěti letech rada města hlasovala o povolení k umístění restaurační předzahrádky a kolikrát Statutární město České Budějovice přistoupilo k násilnému vyklizení pozemku či nemovitosti, k níž má město vlastnické právo.

Vyzývám zastupitelstvo města jako nejvyšší orgán obce, aby zajistilo volebními programy a koaliční dohodou slíbenou podporu podnikání, podporu cestovního ruchu a podporu zaměstnanosti též pro zaměstnance a provozovatele Fresh Pizzerie u Žáby. V poslední řadě žádáme zastupitelstvo města České Budějovice, aby uložilo kontrolnímu úřadu zjistit důvod k vypovězení nájemní smlouvy provozovateli Fresh Pizzerie u Žáby. Pro nás je jediným známým důvodem k vypovězení nájemní smlouvy tvrzení tajemníka magistrátu Zdeňka Řeřábka, že jsme měli provozovat podnik bez živnostenského oprávnění, nebo bez právního titulu k nebytovému prostoru, v němž je podnik umístěn. Nám, provozovatelům podniku nikdo řádný důvod k vypovězení nájemní smlouvy nesdělil. I toto považujeme za velmi nestandardní krok ze strany rady města.

K tomuto dopisu s částečnou formou žádosti připojuji kopii výše uvedeného oznámení o podezření ze spáchání trestného činu.Děkuji a jsem s pozdravem.

Z provozovatele a zaměstnance Fresh Pizzerie u Žáby

Ladislav Vrabel

tel. 774 446 642