MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Soudkyni přišel poštou domů anonym

Vážení přátelé, včera proběhlo již avizované jednání Okresního soudu ve věci vyklizení Fresh Pizzerie u Žáby. Ještě před započetím výslechů soudkyně oznámila, že dostala den před jednáním anonymní dopis. Dopis jí byl doručen na její soukromou adresu poštou. Tato zpráva mi udělala radost, protože potvrzuje zoufalost boje tajemníka Řeřábka. Naše advokátka v souvislosti s anonymem hovořila o možném podání trestního oznámení. Dopis v první části vypadá, jako že jej psal úředník magistrátu města, jeden z potrestaných za surfování internetem v pracovní době, ale podle přesnosti některých informací a podle slovních obratů použitých v anonymu jsem si jistý, že jej psala sousedka Abrahámová. Inspiraci jí dal soused Řeřábek. V dopisu je několik jeho tvrzení takřka slovo od slova, leč některá jsou nepřesná. Z toho vyplývá, že dopis nepsali spolu. Některé informace ovšem nemá nikdo jiný, než právě soused Řeřábek a sousedka Abrahámová. Anonym si můžete přečíst zde:

 

 

Následně započalo jednání výslechy svědků. Vyslechnuti byli:

 

1/ Bývalý primátor Tetter. Proč mě nepřekvapuje, že více než zákon je pro něj neotřesitelná pozice radního? Doc. Tetter je pro mě opravdu symbolem špatného politika. Naštěstí se kauzou Jihočeské parkovací a dosazením odvolaného tajemníka Řeřábka zpět do funkce zdiskreditoval natolik, že pro něj již v politice místo není. Když docent Tetter vyšel z jednací síně, omluvným hlasem na chodbě řekl Zdeňkovi Řeřábkovi, že "tam řekl, že si nic nepamatuje, že to bylo dávno.".

 

2/ Jako druhý svědek šla do jednací síně náměstkyně Popelová. Já jsem tou dobou čekal na svůj výslech, takže jsem její výpověď neslyšel, ale naše paní advokátka řekla, že náměstkyně Popelová jediná mluvila pravdu.

 

3/ Následoval můj výslech. Já jsem soudkyni odvyprávěl celý příběh snahy o likvidaci pizzerie ze strany našeho souseda Řeřábka.

 

4/ Následně přišel do jednací síně ředitel Správy domů Volf. Opravdu jsem nečekal, že potvrdí tajemníkovy telefonáty. Tajemník Řeřábek ještě před jednáním rady města, při které se rozhodlo o výpovědi Fresh Pizzerii u Žáby několikrát telefonoval a tvrdil, že jsou v pizzerii porušovány zákony. Oceňuji odvahu Ladislava Volfa, i když některé věci se říci neodvážil. Ale za zlé mu to nemám. To, že ředitel Volf řekl tolik, znamená, že tajemníkova síla se pomalu vytrácí. Dokonce i právník Správy domů Toufar vypadal překvapeně, kolik pravdy ředitel Volf dokázal říct.

 

5/ Hvězdou večera byl samozřejmě Zdeněk Řeřábek. To, co řekl v jedné minuté ve druhé popřel, odpovídal na otázky, ne které nebyl tázán a na ty, na které tázán byl, odpovídal v úplně jiném smyslu. Neustále opakoval čísla různých paragrafů a zákonů a nakonec řekl, že u nás v bytě bydlí nějaká Bára Lišková. Asi chtěl zmínit naši bývalou servírku Báru Žákovou, ale to jméno Bára Lišková mu přišlo na mysl nějak automaticky. Tím mě opravdu pobavil. Jsem si jistý, že se slečnou Liškovou na Hluboké potkávají často.

 

6/ Posledním vyslechnutým byl bývalý náměstek Vodička. Také lhal. Na závěr svého vystoupení vysvětlil proč. Pan Vodička řekl, že pizzerie byla otevřena v období, kdy otevřena být neměla. Řekl, že existují účtenky z inkriminované doby, které ovšem neviděl. Také řekl, že zná lidi, kteří v inkriminované době byli hosty pizzerie. Prý ale neřekne, o koho se jedná, protože on sám byl několikrát dehonestován na webových stránkách pana Vrábela. Zajímavé. Mě by zajímalo, jak byla řešena v domě Vodičkových otázka odvolávání primátora Thomy. Zatímco spolupracující otec navrhoval na post nového primátora svého partajního kolegu Tettera, syn Matěj po několika dnech sám aktivně vystupoval proti odvolání primátora Thomy jako správný mladý revolucionář.

 

Jednání bylo odročeno na 17. 4. 2012.

 

Ladislav Vrabel