MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Evropské dotace bude soudit Městský soud v Praze

Vážení přátelé, kauzu ovlivňování evropských dotací 5. výzvy ROP Jihozápad bude řešit Městský soud v Praze. Městský soud v Praze už podruhé požádal o přesunutí případu na Krajský soud v Českých Budějovicích, ovšem Vrchní soud v Praze této žádosti nevyhověl a jako místo souzení určil právě Městský soud v Praze. První líčení je nařízeno na 28. března.

 

5. výzva ROP JZ byla vyhlášena v březnu 2009 a mělo v ní být rozděleno více než 3,7 miliardy korun. Po zastavení vyplácení peněz z této výzvy vznikla mnoha subjektům škoda. Policie obvinila ředitele Regionální rady Jihozápad Jiřího Trnku a vedoucího územního odboru implementace programu České Budějovice Martina Půlpytla. Oběma hrozí až 12 let vězení. Obviněni jsou ze zneužívání pravomoci veřejného činitele, pletich při veřejné soutěži a veřejné dražbě a poškozování finančních zájmů Evropských společenství. Pan Trnka již strávil tři měsíce ve vazbě, pan Půlpytel byl stíhán na svobodě.

Rozhodně se jedná o úspěch policie, nicméně gang rozbit nebyl. Hlavní mozky stále ovlivňují chod naší země na nejvyšších úrovních a dva mladí lidé, jeden z nich má velmi malou dceru, pravděpodobně půjdou do vězení.

 

Ladislav Vrabel