MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

SK Pedagogu zajišťuje dotace G-projekt

Sportovní klub Pedagog nemá peníze pro své kluby na trenéry pro rok 2020! Současný předseda přivedl sportovní klub téměř na mizinu. Peníze nejsou ani na opravu elektrického vedení, ani na příspěvky pro kluby. A v této situaci předseda vyjednává pětimilionovou dotaci na výstavbu dalších hřišť! Přidělení dotace zpracovává firma G-projekt...

 

SK Pedagog opouštějí sportovci, ba celé kluby, vedoucí největšího oddílu (hokejbalu) odešel také. Co se platících nájemců týče, hospodský byl vyhozen, pizzerie přesouvá svůj provoz jinam. SK Pedagog pravděpodobně čeká minimálně jeden drahý soudní spor.

V tomto finančně neuspokojivém stavu předseda klubu Přemysl Horák (ODS) dojednává dotaci cca. 5 milionů na výstavbu nových dvou hřišť. Proces přidělení dotace zpracovává firma G-projekt, o které se hodně psalo okolo roku 2011 v souvislosti s vyšetřováním dotačních programů z EU. Vyšetřování skončilo u soudu a následně byl uvězněn ředitel ROP Jihozápad. O kauze kupříkladu zde https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Trnka-je-jen-loutka-mafianu-z-ODS-tak-vidi-ctenari-podvody-s-dotacemi-EU-195496. Nutno dodat, že sportovní klub Pedagog řídí jeho předseda sám.

 

Jaká budoucnost klub Pedagog tedy čeká? Současný hospodář evidentně nezvládá udržet ekonomiku v dostatečném plusu. Kde se vezmou peníze na provoz dalších hřišť, když už teď není na opravu elektrického vedení těch současných?

Co se stane, když klub přijme dotaci, následně nesplní některou z dotačních podmínek (což se stává) a dotace, nebo její část bude požadována vrátit? Z čeho bude klub dotaci vracet, když nemá ani finanční rezervy ani dostatečné stabilní příjmy?