MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Bhútán, Nepál, Indie - foto. Slíbil jsem, dávám :-)

Vážení přátelé, slíbil jsem Vám ještě nějaké fotografie z Bhútánu. Několik jsem jich vybral. Začneme v pěti tisících metrech nad mořem v Bhútánu a pomalu sjedeme přes Nepál do indické nížiny. Nabízím jen pár fotografií s krátkými popisky. Pokud byste někdo rád bližší informace třeba o celkem exotickém Bhútánu, napište mi. Rád Vám pomůžu. Začnu tím nejkrásnějším. Lidmi, respektive tou krásnější polovinou.

Takto vypadají bhútánské holky. Říkal jsem si, že mi nikdo nebude věřit, tak jsem si je raději vyfotil :-)

 

 

Takhle vypadá pohled z pěti tisíc metrů. 108 "věžiček", po buddhisticku stůp, i když v ne úplně klasickém pojetí, nechala postavit pro poutníky královna, manželka tušém, že třetího bhútánského krále.

 

A takhle vypadají ony "věžičky".

 

Ještě jeden pohled z kopce.

 

Bhútánské hlavní město, hlavní třída, stánek s omeletou. Na obrázku vidíte Inda, což je v Bhútánu celkem běžné. Ind je pro Bhútánce levná pracovní síla.

 

Tohle je myslím autobusové nádraží v Timphu. Bhútán. Klasická stavba.

 

Jsme na bhútánské oslavě. Takto se bhútánci oblékají tradičně. Tedy na oslavy, do zaměstnání... Bhútánský oblek.

 

 

Bhútánská oslava.

 

Oblečky na oslavě.

 

A to už jsme v Káthmandú, hlavním městě Nepálu. Na fotografii je forma Milující oči, Sanskrtem Čenrezig, indicky Avalokitešvara a Magda, má snoubenka.

 

Káthmandú, převoz kozy. Auto je v pohybu, jak vidíte na další fotografii níže.

 

Koza ještě jednou. Motocyklů je v Asii dostatek.

 

Na chvilku do Indie. Dillí, hlavní město, jeho nová část. Jsme v našem klášteře, resp. spíše v institutu s prvky kláštera.

 

U institutu je restaurace se zahrádkou. Jsme v jedné z lepších čtvrtí a na tuhle zahrádku nechodí chudí. Jezdí sem střední třída automobily.

 

Jedna z velmi mála kuchyní, kde se v Indii odvážím jíst. Švábi mi nevadí, spíše si hlídám, aby na jídlo bylo po cestě z horké pánve co nejméně saháno. Osahaná místa automaticky odtrhávám a vyhazuji. Není nad to, vidět, co Vám připravují. Někdo raději zavírá oči a pláče, mě připadá rozumnější vydržet ten pohled a vědět, co dopřávám svému žaludku. Povídám si s majitelem.

 

Po večeři zpět do buddhistického institutu a ráno se s Vámi loučí zdejší přátelé. Většina z nich jsou z Bhútánu, někteří jsou Nepálci, dáma a její kolega jsou z Číny, starší lama nahoře z Rumteku v Sikimu a holky z Ruska, tedy kromě Magdy. Magda je z Polska, ale už více než dva roky bydlí tady v Českých Budějovicích. A touto fotografií se s Vámi loučíme z New Delhi.

Ladislav Vrabel