MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Saturday, Jul 27th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Zdravím Vás z Indie

Omlouvam se za chybejici diakritiku, pisi Vam z Indie, kde lide nemaji poneti o chybejicich haccich a carkach. Uz vice nez dva roky Vam pisi o Ceskych Budejovicich a vetsinou o problemech s nasi statni spravou a politickym vedenim. Nyni bych Vam chtel udelat radost a rad bych s Vami sdilel cestu po nekolika asijskych statech. Samozrejme Vam nemohu psat denne, ale pokusim se co nejcasteji tak, aby jste ziskali pocit autenticnosti. Sva vypraveni doplnim o fotografie. Pokud budete mit zajem, po navratu z cesty usporadam promitnuti fotografii s vypravenim.

Tato cesta bude ovlivnena predevsim buddhismem, v planu mame navstevu nepalskeho hlavniho mesta Kathmandu, svatbu bhutanskeho prince v meste Thimpu, vcetne desetidennich oslav a cestu k mori do posledniho raje na zemi, jak Andamanskym ostrovum prezdivaji. Co vsechno z planu vyjde nevime. Do Bhutanu jsme pozvani od pratel. Stryc jednoho meho kamarada pracuje na urade pro turismus a ma pravo nas pozvat na patnact dnu do zeme bez nutnosti placeni viz. Viza do kralovstvi Bhutan bezne stoji vice nez 200 USD/den/osobu, takze to bychom si dovolit nemohli. Na Andamanske ostrovy se lze dostat lodi za cca 50 USD/na osobu, ale az z Kolkaty. Ve hre take zustavaji Maledivy za 68 USD/osobu letecky, ale az z jizniho cipu Indie. Jak vidte plan jeste neni pevny, mozna nam muzete poradit i Vy, popripade napsat, co Vas nejvice zajima. Jedine, co mame pevne stanovene, je letenka. 31.10. z New Delhi v Indii do Prahy.

Dnes jsme treti den v New Delhi. Prijeli jsme do KIBI Institutu, coz je Karmapuv institute buddhismu v Indii. Karmapa je hlavnim lamou tibetske skoly buddhismu Karma Kagju. Cesta sem byla prijemna, v Milane na letisti jsme stravili asi tri hodiny mezi velmi luxusnimi obchody a po asi osmihodinovem letu jsme pristali do chude Indie. Presun do Kibi institutu byl take snadny. Casovy posun nas budi nekdy okolo poledne, ale tady nikdo nechvata. Prvni velka zmena oproti Ceskym Budejovicim.
Dnes se jiz nekolik hodin snazime koupit nejake levne spojeni do nepalskeho Kathmandu. Pres internet. Toto se nam prilis nedari. Vzdy, kdyz do vyhledavace letu zadam "dva dospeli" objevi se napis "pospeste si, zbyvaji posledni dve volna mista". V okamziku, kdy vyplnime pozadovane udaje a platbu kartou, agentura nam oznami, ze je ji to velice lito, ale cena letenek se behem chvile vyplnovani formulare zmenila a lety jsou jiz obsazeny. Takto se to stalo zatim asi ctyrikrat. Cena roste a me dochazi chut hrat tuto hru. Pujdeme tedy zkusit stesti do cestovni agentury. Vecer, az se opet dostanu k jedinemu pocitaci v institutu, pokusim se s Vami sdilet fotografie.
Vas Ladislav Vrabel