MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Na Piaristickém náměstí právě vystoupila kandidátka na prezidenta Zuzana Roithová.

Vážení přátelé, Na Piaristickém náměstí právě vystoupila kandidátka na prezidenta Zuzana Roithová. Vyprávěla o osmašedesátém roce a následných. Hovořila o lidech, kteří zalezli do svých domovů a doufali, že tu dobu nějak přežijí a o následně jaru, které přišlo v devětaosmdesátém.

Za nejvážnější v současné době považuje fakt, že tři a půl milionu lidí nepřišlo k volbám a vyzývá občany, aby přišli k následujícím volbám a přivedli i své přátele.

Paní Roithová sklízí velký potlesk a vypadá to na ukončení krátkého projevu.

Nakonec závěrem jaksi v dodatku přiznává,

 

že jí novináři a kolegové varovali, z možné ztráty hlasů. Paní Roithová ovšem zdůrazňuje, že nemůže být politikem, který by se bál říkat pravdu.

Následně studenti vyzývají hejtmana Zimolu aby změnil své názory, jinak se sejdou na další demonstraci, tentokrát na výročí úmrtí bývalého prezidenta Havla, tedy 18. prosince.

Demonstrace se dostává do varu pokřikem celého davu "proletáři všech zemí vyli..e si pr..l". Přichází poděkování a rozloučení. Studenti se z pódia loučí heslem "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" a lidé cinkají klíčemi.

Za zmínění stojí pískot na adresu hejtmana Zimoly, zmínění jeho argumentace, proč nepřišel na toto setkání  - prý mezi takové lidi nepůjde. Za zajímavé také považuji několik soudruhů pokřikujících z povzdálí. Naprosto otevřeně podporovali komunisty s hesly, "že dnes lidé nemají práci", apod..

Nejhezčí projev byl dle mě projev členů sdružení bývalých příslušníků PTP. Jeden z nich vyprávěl i o vězněném bývalém zastupiteli Ivanovi Mánkovi, jenž byl vyloučen ze školy, a následně uvězněn za kopírování a roznášení protikomunistických letáků. Padla i jména několika obětí komunistického režimu.

Na Piaristickém náměstí se dnes sešlo lidí v řádu stovek, řekl bych. Mezi nimi kupříkladu českobudějovický zastupitel za HOPB Milan Brabec stejně jako bývalý hejtman za ODS Jan Zahradník s chotí.

Ladislav Vrabel