MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Kauza nezaplacených pronájmů ledů na zimním stadionu je ZAMETENA POD STŮL.

Vážení přátelé, v pátek jsem se sešel se zaměstnanci zimního stadionu a také se zástupcem vedoucího zimního stadionu Růžičkou. Obě strany mi potvrdili, že vyšetřování policie v kauze pronájmů ledů bylo zastaveno. Je to neuvěřitelné vzhledem k přímým výpovědím dvanácti osob, a to z obou nesvářených stran, které jasně hovoří o opakovaném porušování zákonů.

 
To stejné platí i pro čtyři zprávy Odboru kontroly magistrátu města. Myslím, že to byla škodová komise, která rozhodla na návrh Kolegia primátora (nejsem si přesně jistý oficiálním postupem), že škody z pronájmů ledových ploch už město řešit nebude.
 
 
 
K této kauze jsem viděl mnoho dokumentů, které ukazují na odpovědnost již nežijícího bývalého vedoucího odboru, ovšem zdaleka ne všechna odpovědnost padá na jeho hlavu. Nepohodlnost celé kauzy a její snaha zamést ji pod koberec naznačuje i plán magistrátu, neposkytnout mi v rámci žádosti o informace kopie těchto kontrolních výsledků. Přitom když jsem se pročítal jednou ze zpráv, napočítal jsem škodu ve výši asi jednoho milionu korun.
 
Kauzu montáže a demontáže při opravě druhé ledové plochy, za kterou měla soukromá firma inkasovat 140 000,- za práci, kterou vykonali zaměstnanci zimního stadionu, se nám také na oficiálních místech začíná uklízet.
 
O zimním stadionu si ještě budeme povídat, ale byl bych pomalu rád, kdybych znal názor Vás čtenářů na korupci. Nejsem snad jediný, kdo s tímhle prohnilým systémem úplatků, krádeží a zneužívání politické a úřední moci nesouhlasí.?
 
Ladislav Vrábel