MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Stráský a spol. slavili u pozemkového magnáta Šumavy

Co k tomu dodat? Je mezi námi dnes ještě někdo, kdo by pochyboval o ekonomických zájmech těžařů v rámci "boje s kůrovcem" v Národním parku Šumava? Možná já, Ladislav Vrábel. Pokračuje článek z Aktuálně.cz:
"Uspořádáním večírku pro politiky u kontroverzního podnikatele, který vlastní na Šumavě lukrativní pozemky, dal Jan Stráský jasně najevo, že se neodstřihl od lidí, s nimiž dříve spolupracoval a kteří prosazují výstavbu lanovek a těžbu dřeva v území ponechaném přírodě," řekl Aktuálně.cz Bláha.
Lanovka má spojit českou část Šumavy se sjezdovkami na rakouské straně kopce. Má vést přes první, nejcennější zónu parku. Její kritici se navíc obávají toho, že lanovka je jen prvním krokem k budování nových sjezdovek, které by si přál i prezident Václav Klaus.
Hotel dobře (ne)známe
Podle mluvčí národního parku Jany Zwettlerové bylo ovšem důvodem, proč se výroční oslava uskutečnila právě v Parkhotelu Tosch, to, že původní sídlo správy parku bylo právě v Kašperských Horách. A s hotelem Tosch má prý park dobré zkušenosti.
Parkhotel Tosch.
Parkhotel Tosch
Autor: tosch-parkhotel.cz
Stráského předchůdce ve vedení parku Krejčí ovšem uvedl, že v tomto hotelu se za jeho ředitelování konala jen jedna akce - zasedání Rady národního parku.
Oslava vyšla park na 45 tisíc korun
Úterní oslavu 20. výročí Národního parku Šumava uváděl profesionální konferenciér, vystoupila na ní saxofonistka, součástí byly i oficiální proslovy, výstava a samozřejmě raut.
Mluvčí parku Jana Zwettlerová uvedla, že park vyšla akce na 45 tisíc korun. "Bylo to celé v naší režii," řekla Aktuálně.cz Zwettlerová. Podle ředitele hotelu Jaroslava Fischera šlo o standardní cenu, park podle něho nebyl nijak zvýhodněn.
Majitel hotelu František Talián uvedl, že na akci s nikým nevyjednával žádné podnikatelské záměry na Šumavě. A třeba s ministrem Chalupou se jen pozdravil.
"Pro hotel je ta akce samozřejmě prospěšná, to by přivítal každý hoteliér s velkou radostí," poznamenal Talián. Redakce Aktuálně.cz požádalo o vyjádření rovněž ministra Tomáše Chalupu, ten ovšem nebral svůj mobilní telefon a neodpověděl ani na krátkou textovou zprávu.
12:55 | DnesPavel Baroch
Zdroj: http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=701438