MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Přepis reportáže z České televize o úřednících ODSH ze 16.3. 2011

Přepis reportáže z České televize o úřednících ODSH ze 16.3. 2011

 

Místo práce internet

ČT 24, 16.03.2011

 

Moderátor

Někteří úředníci českobudějovického magistrátu chodí místo do práce na internet. Zjistil to průzkum, který zveřejnil portál orientovaný na dění v tomto jihočeském městě. Vyplývá z něj, že až 80 % pracovní doby strávilo část úředníků surfováním na internetu. Teď je čekají problémy - finanční postih nebo výpověď.

 

Autor

Erotické stránky, internetové obchody, bulvární deníky. Seznam stránek, které v pracovní době navštěvují někteří úředníci odboru dopravy českobudějovického magistrátu, byl původně určen pouze jeho vedení. Teď se na něj může podívat kdokoliv.

 

Ladislav Vrábel, provozovatel webové stránky:

Ukázalo se, že někteří úředníci odboru dopravy magistrátu tráví až 80 % svého pracovního času prohlížením různých internetových stránek.

 

Miroslav Tichák, IT specialista:

Je s podivem, že si neuvědomili, že mohou být sledováni, protože v dnešní době je to poměrně běžná záležitost.

 

Autor

Materiál zveřejněný na webu neobsahuje konkrétní jména lidí, kteří měli na počítačích po dlouhou dobu přepojených mj. i na erotické stránky pracovat. Ty teď zjišťuje pověřený tajemník magistrátu.

 

Juraj Thoma /OPB/, primátor Českých Budějovic:

Předpokládám, že to, co pan tajemník přinese, bude mít různou škálu dopadů od odebrání či úpravy osobního příplatku až po rozvázání pracovního poměru.

 

Autor

Výsledek kontroly počítačů ale není jediným výbušným materiálem, který se na stránce Ladislava Vrábela objevil. Magistrát mu musel vydat interní materiály týkající se třeba zimního stadionu. A nově žádá o faktury za konzultace placené městem.

 

Juraj Thoma /OPB/, primátor Českých Budějovic:

Je trochu znepokojivé, a to je pravda, že veškeré ty dotazy jsou velice cílené. Prioritní ale v této věci jednoznačně je vyřešení takovýchto pochybení.

 

Ladislav Vrábel, provozovatel webové stránky:

Všechno, co dělám, je legální, a informace získávám pomocí zákona o svobodném přístupu k informacím.

 

Autor

Další vyžádané materiály chce majitel stránky zveřejnit v následujících týdnech.