MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Ještě trochu k ODSH

Úředníci ODSH od rána zvažují možnost soudní žaloby za informace zveřejněné na tomto webu. Jenže informace, které jsem Vám poskytl jsou získané legálně, oficiální cestou, tudíž není co žalovat. To, že se úředníci cítí být ublížení chápu, ale já jsem za ně neklikal v pracovní době. Samozřejmě mi jde o úředníky, kteří jsou zkorumpovaní, arogantní k občanům a nepracují. Ze začátku jsem si myslel, že stačí ODSH zbavit jeho vedení, tedy Ing. Mráze, jenže následně se ukázalo, že politické vedení Magistrátu má v úmyslu Ing. Mráze pouze přesunout o pozici níže. Alespoň takový je plán na příští jednání rady Města. V souvislosti s výpisy surfování na internetu se ovšem ukázalo, že problém bude asi třeba řešit trochu více "zgruntu".

O informace jsem požádal písemně kancelář primátora. Předpokládám, že vedoucí kanceláře věc předala k řešení tajemníkovi města, který má na starosti práci úředníků. Tajemník zadal úkol odboru IT. K tajemníkovi jsem si přišel pro materiály právě tou dobou, když je jemu představoval vedoucí odboru IT. Tajemník Suchopár vypadal opravdu špatně. A to nepřeháním. Jednání úředníků ODSH jej šokovalo. Všichni jsme předpokládali, že úředníci sem tam použijí internet k soukromým účelům, ovšem skutečnost, že někteří sedí šest hodin z osmihodinové pracovní doby u bulváru, her, popř. u pornofilmů, to nečekal nikdo. Tajemník Suchopár především zdůrazňoval, že nejde o všechny úředníky a že třeba paní, které jsou za okénkem na evidenci vozidel, nemají na internet přístup žádný.

Já osobně jsem měl s ODSH problém mnohokrát. Připadá mi trapné, že nemůžeme otevřít předzahrádku, protože úředníci ODSH nemají čas napsat jedno krátké rozhodnutí. Zaměstnanci netrpělivě čekají na povolení, hosté se vyptávají, kdy už konečně otevřeme zahrádku a my ztrácíme možný obrat podniku. Proč? Protože si úředník právě dělá rozkoš v zamčené kanceláři? Také jste někdy čekali, až si na Vás úředník ODSH udělá čas?

Dnes ráno jsem si myslel, že zveřejním pouze jeden den u třech různých úředníků. Právě teď ovšem sháním softwarové řešení, které by mi umožnilo Vám ukázat celý seznam. Tváří v tvář obrovskému množství dat, které ukazuje naprostou převahu soukromých aktivit nad pracovními, mi došlo, že jde vlastně pomyslné topení bankovkami. Našimi bankovkami. Ale my si přece aroganci úředníka, kterého musíme prosit, aby dělal alespoň částečně práci, za kterou ho platíme, nechat líbit nemusíme. Úředníci jsou zaměstnanci státu a města. Stát a město jsme my, občané.

Ladislav Vrábel