MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Dodržujte prosím fair play, milí zastupitelé.

    Vážení přátelé,

     mohli bychom zde rozvíjet různé teorie okolo možností sestavení koalice v našem městě, ale proč? Jen abychom přežili čekání na verdikt? Myslím, že lepší bude si chvilku odpočinout a o to pozorněji sledovat vládu nové koalice. Samozřejmě, že TOP 09 není jednotná, ale všichni doufáme, že se noví politici zachovají alespoň natolik profesionálně, aby dodrželi písemné dohody již uzavřené. Samozřejmě, že pánům Brůhovi a Kubovi nevěřím ani slovo z toho, že nepřipravují vládu za pomoci KSČM. Vždyť KSČM použili, aby "sestřelili" vlastního primátora a to oba, i Martin Kuba, který vše inicioval, ale i současný lídr Brůha, který se, pokud se dobře pamatuji, také připojil i svým názorem v zastupitelstvu k odvolání Thomy z postu primátora. A co se týče ČSSD? Ti na zmíněném památečním zastupitelstvu, kde se opravdu ukazovaly charaktery jednotlivých zastupitelů, předvedly nejvíce. Teatrální vystoupení vedoucí kontrolního výboru zastupitelstva města Hajerové a její falešná obvinění primátora Thomy, podpora ze strany JUDr. Průchy, který ji podpořil, aniž tušil, jaký byl vlastně důvod spolupráce Hajerové a Kuby a jak zásadní roli v celém příběhu sehrála Průchova osoba, minimálně ve vztahu dohod mezi Hajerovou a Kubovo ODS, Blanka Procházková, "také" náměstkyně hejtmana, tak jako Martin Kuba, ... Snad jen Ing. Joch mi připadal, že se celé frašky inscenované na Hluboké, účastnil nestranně. A komunisté? Doktor Marek opět předvedl své skvělé vystoupení připomínající hysterický záchvat a zastupitelstvem opravdu zavanul nádech, který znám jen z filmů. Nádech padesátých let, jak by napsal pamětník Řeřábek. 

     No a teď se tato "parta" snaží vyjednávat o koalici. Opravdu soucítím se zásadovým Bouzkem a odvážným Thomou, který se rozhodl položit hlavu na špalek, aby se postavil za očistu magistrátu. Pro mě je otázka koalice jasná. Občané města dali jasně najevo, koho chtějí v křesle primátora. Ocenili Thomovu snahu, ocenili odchod "starých pardálů" z ODS, ocenili snahu o obrodu radnice i slib, že se konečně někdo popere s klientelismem, který sice nahrává politikům a těm "u korýtka", ale ničí nás, obyčejné občany. HOPB, přestože nemělo mnoho času před volbami, prokázalo, že je tím, na co občané Budějovic čekali. Více než čtvrtina voličů je hodně. 14% ČSSD je téměř pouhá polovina. ODS se dostala takřka na úroveň komunistů.

     Ať se to vezme, jak se to vezme, jsem přesvědčen, že to, co občany Českých Budějovic motivovalo k takovému výsledku, je nesouhlas s nečistou hrou a pokud budou zastupitelé při sestavování koalice ignorovat názor voličů, nenechají usednout vítěze tam, kam si jej občané zvolili nebo sestaví koalici, která je koalicí pro koalici a ne pro programovou shodu, pokud někdo nedodrží sliby a půjde třeba s komunisty nebo poruší psanou dohodu již uzavřenou, my občané se to dozvíme a budeme si to pamatovat. To, co jsem totiž zaregistroval v těchto volbách, je touha po slušném vedení města.

 

      Ladislav Vrábel