MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Exhejtman Zahradník chce být budějovickým primátorem, spoléhá na kroužkování

     Vážení přátelé,

     také jste se cítili být v rozpacích při pohledu na exhejtmana Zahradníka, když se proti korupci a mafiánským praktikám postavila taková esa jako Mánek, Thoma, Popelová, Novotný nebo Moravec a Zahradník naznačil, že odvolání Thomy není dobré řešení. Dva nejvýše postavení politici města, dva zastupitelé a uznávaný a čestný matador  ODS se postavili a veřejně označili osoby a způsoby, které zde panují. EXhejtman Zahradník mezitím běží panu Dlouhému na pomoc a dává na oltář své jméno. Proč asi? Pana Zahradníka mám rád, ale teď mě samotného jeho osoba začala zajímat. On je ikonou Kraje, lidé ho mají rádi. Nevěřím tomu, že by šel proti zmíněné pětce podepřený z jedné strany Dlouhým a z druhé strany Kubou, aby lidi opíjel rohlíkem a se sklopeným zrakem nám oznámil, že je vlastně všechno v pořádku. Asi je to těžké, když si s nimi jednou začnete, otočit se zády, když po vás něco chtějí. I pro mě je těžké překonat zvyk, který jsem si vybudoval (vidět pana Zahradníka jako toho klaďase - to ty jeho modré, upřímné, hluboké oči) a podívat se na věc objektivně. Jeho kandidaturu určitě ještě řešit budeme. Jde totiž o stejnou hru jako v případě Petra Nečase. Ostatně stejné to zřejmě bylo i u ostatních charakterních tváří. Jen je škoda, že si pánové mnohdy neuvědomují, který účel světí tyto prostředky. Pan Zahradník je určitě osobností, má milou ženu a spoustu přátel. Tentokrát ale podle mě šlápl vedle. Stát na střeše domu, který se třese v základech nepovažuji za rozumné. Jednou se spálil na Kraji, asi je příliš důvěřivý. Měli bychom se jej více ptát, jak chce problémy s korupcí a klientelismem řešit, co nabízí, jaké konkrétní kroky. Také by nám asi měl vysvětlit svůj vztah s Martinem Kubou, Pavlem Dlouhým a ostatními z rodiny.

     Ladislav Vrábel

 

Exhejtman Zahradník chce být budějovickým primátorem, spoléhá na kroužkování

Exhejtman Zahradník chce být budějovickým primátorem, spoléhá na kroužkování

14.7.2010 13:06 - Exhejtman Jihočeského kraje Jan Zahradník aspiruje v nadcházejících komunálních volbách na post primátora Českých Budějovic. Jihočeská ODS ho ale nasadí až jako pětku na svou kandidátku.

Občanská demokracie představila oficiálně kandidátku, kdy do čela nasadila neznámé tváře, ale přitom spoléhá na sílu týmu.

Jedničku obsadí předseda finančního výboru města a zastupitel Vladimír Brůha. Jan Zahradník je až pátý. Sází prý na to, že se lidé naučili kroužkovat a mohli by ho vynést do čela. Pak by se mohl stát primátorem.

Druhé místo na kandidátce obsadí v Českých Budějovicích radní Jana Menzelová a třetí pozici vedoucí odboru evropských záležitostí Petr Maroš.

„Nemůžeme předjímat, jak bude vypadat situace po volbách, ale zřejmě programově nejbližší by nám mohla být TOP 09, možná Věci veřejné," řekl Brůha.

O Zahradníkovi se spekuluje už dlouho

Vše prý ale ještě záleží na programu a případných shodách. Do komunálních voleb, které se uskuteční v polovině října, tak půjdou poměrně známé jihočeské tváře. Nejsilnější však bezesporu bude Jan Zahradník, který byl také po revoluci prvním jihočeským hejtmanem, jehož před dvěma lety vystřídal sociální demokrat Jiří Zimola.

O možnosti, že by se Zahradník mohl stát primátorem, se hovoří v kuloárech jihočeské politiky už dlouho. Spekuluje se také o tom, že pokud by se dostal do tohoto křesla, jako svého tajemníka by si mohl vybrat Jiřího Trnku, dnes již bývalého ředitele RRS ROP Jihozápad, který čelí obvinění z podvodu kvůli přidělování evropských dotací. Trnka je po dvouměsíčním pobytu ve vazbě vyšetřován na svobodě.

Bývalý a nedávno odvolaný primátor Juraj Thoma, kterého částečně svrhla jeho vlastní strana, tedy ODS, bude zřejmě kandidovat na jiné kandidátce. Spekuluje se o TOP 09, kde by mohl být jedničkou.

Více: Skloňované jméno exhejtmana Zahradníka. Bude primátorem?

Autor: kra