MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Vyjádření Jiřího Šestáka k odposlechům v kauze Bit Servis

Zdroj: http://www.jirisestak.cz/clanek/vyjadreni-jiriho-sestaka-k-odposlechum-v-kauze-bit-servis

Po seznámení se s textem uveřejněném v deníku Právo si dovoluji poskytnout veřejnosti toto prohlášení.

Odmítám interpretaci novináře deníku Právo, že jsem o údajné spolupráci BIT Servisu možná věděl. Toto není v nahrávce mnou ani naznačeno a je mým slovům podsouván jiný význam. Jedná se o manipulaci s tím, co je na nahrávce řečeno.

Primátor Juraj Thoma mě informoval, že v souvislosti s jeho možným vyšetřováním ve věci BIT Servisu se zřejmě objeví snaha vyfabulovat i údajné spojení s financováním volební kampaně HOPB. Žádná informace o financování voleb touto firmou na nahrávce není a já si nepamatuji, že by ji kdokoliv vyslovil.

 

 

Právě v kontextu možných spekulací, které by mohly záměrně a manipulativně vzniknout a které z mého přesvědčení byly neoprávněné, jsem navrhnul, aby byla svolána tisková konference a ukázáno hospodaření HOPB a financování volební kampaně jako průhledné a čisté. Navrhoval jsem právě transparentnost, aby se předešlo manipulaci s dohady a pomluvami.

Samotný zápis rozhovoru jistě neprobíhal takto krátce a vypuštěné pasáže sledují úmyslné vyznění tak, jak znějí titulky. Mou snahu o transparentnost překrucují ve snahu „vzít médiím vítr z plachet“ atd. Je to zneužití moci prezentovat a interpretovat informace a text podle toho, jak se to „někomu“ hodí. Je to pro mne velmi smutné zjištění o nekorektnosti a o snaze postavit mou osobu a hnutí HOPB do nepříznivého světla.

Je velmi smutné a pro mě otřesné, že jsou občané odposloucháváni v pracovně primátora, kde se řeší důležité a strategické otázky. Pokud je možné nahrávat vše, o čem se jedná, a pak to poskytovat třetí straně, tedy je s tím obchodováno /sic!/, jak se asi nakládá s ostatními závažnými informacemi?

Je toto vše organizované s vědomím státních orgánů, nebo je to dílem soukromého subjektu? V čím zájmu se tyto odposlechy dělají a jak se s nimi nakládá? Určitě ne v zájmu nalezení pravdy.

Ve věci kauzy BIT Servisu má policie všechny dostupné informace a tento únik jí nijak nepomůže. Tak komu?!

Napsal jsem v jednom článku, že žijeme v době měkké totality. Události kolem odposlechu a především jejich interpretace a manipulace tento můj názor plně potvrzují. Ba ještě hůře…

 

Jiří Šesták