MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Koaliční smlouva 2012 vers. výstavba nové sportovní haly

Vážení přátelé, také jste se podivili, když si na posledním jednání zastupitelé odhlasovali, že se plnění koaliční smlouvy nebude hodnotit? Ono tohle hlasování proběhlo tak nějak v tichosti a dosti narychlo, když jsem se výsledek pokoušel najít na webových stránkách města, ani se najít nepodařilo. Asi bude někde pod nějakým jiným bodem, těžko k nalezení. Proč? No protože naši zatupitelé koaliční dohodu neplní. Neplní ani své předvolební sliby a volební programy. Pan architekt Vodák se ve svém dopise zastupitelům zabývá především tématy blízkým architektuře a rozvoje města z tohoto hlediska, ale samozřejmě bychom se měli podívat na všechny body smlouvy i programů. Nicméně výstavba nové sportovní haly je pěknou ukázkou našich změn na radnici. Ty připomínají špičkovou japonskou techniku. Čím dál menší, někdy tak malá, že ji nelze ani postřehnout. Ladislav Vrabel

Zdroj: http://cb-arch.blogspot.cz/2012/06/koalicni-smlouva-2012.html

Koaliční smlouva 2012

 

Vážení zastupitelé,

myslím si, že se koaliční smlouva v těchto bodech nenaplňuje a protože jste tam podepsaní, měl bych dvě naprosto jednoduché otázky:

1/ PROČ SE NEPLNÍ ? 2/ KDY SE ZAČNE PLNIT ?

V souvislosti s projektem Centra halových sportů za 269 milionů se také chci zeptat, zda je Váš dosavadní postup (zde) v souladu s otevřeným a průhledným systémem zadávání veřejných zakázek.

Děkuji za odpověď. Ing. Arch. Miroslav Vodák

PS. Ve volebním programu politických stran se objevují následující fráze:

HOPB / U všech rozvojových ploch bude město důsledně využívat veřejné soutěže, jejichž předmětem bude koncepční návrh využití území, vzhled a rozsah plánované zástavby. Budeme bránit znehodnocování příměstské krajiny a nebudeme podporovat růst města za jeho přirozenou hranici.

ODS / Vytváříme kompetenční týmy a spolupracujeme se špičkovými akademiky, zkušenými ekonomy a lidmi z praxe. Dokážeme dohlédnout dále, než je jedno volební období.

ČSSD / Vzhledem k systémovým problémům usilovat o vytvoření funkce městského architekta. Vytváření podmínek pro snižování dopravního zatížení města. Aktualizaci územního plánu města.

TOP09 / Ukončíme nekoncepční a chaotický rozvoj města a odpolitizujeme územní plánování. Funkce hlavního architekta města bude obsazena na základě výběrového řízení a bude se jednat o funkci nepolitickou.

Vystavil This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. v 15:21

 

1 komentářů:

 

30. CERVNA 2011 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA:

 

Vystoupil občan, konkrétní fyzická osoba, který informoval, že je architekt. Vyjádřil se k projektu sportovní haly, kdy jej považuje za zvláštní a poukazuje to na dlouhodobou strategii nebo koncepční plánování týkající se architektury v ČB. Za jednoznačnost tohoto přístupu považuje to, že slovo architektura není obsaženo ve strategických plánech města nebo kraje. Dále se vyjádřil k tomu, že zde neexistuje dlouhodobá strategie, koncept,studie proveditelnosti ani žádný dokument týkající se sportovní hal. Uvedl, že posledních 10 let architektonické soutěže neprobíhají tak, jak by měly, a architektura se škrtá jako první, kdy jako důvod se uvádí nedostatek času, finančních prostředků. Možnost řešení architektonické soutěže prezentoval na katalogu soutěžních návrhů na městskou sportovní halu v Kuřimi, který obsahuje 72 návrhů. Uvedl, že termín typová sportovní hala skutečně neexistuje. Na závěr uvedl, že sportovní hala pro zhruba 3000 diváků stojů 200 mil. Kč a uspořádání soutěže by stálo 2 mil. Kč. Bylo by na výběr ze 70 návrhů. Doporučil posečkat na hlavního architekta, který by věc mohl vyjasnit lépe.