MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Osmdesát procent radničních úředníků surfuje na internetu


Osmdesát procent radničních úředníků surfuje na internetu

 

Právo | 25.3.2011 | rubrika: Jižní Čechy | strana: 10 | autor: (ČTK) 

 

Českobudějovická radnice potrestá 12 úředníků, kteří v pracovní době využívali nadměrně internet k soukromým účelům. Přijdou o osobní ohodnocení ve výši od 50 do 100 procent na tři měsíce nebo na dobu neurčitou. Novinářům to řekl primátor Juraj Thoma (HPB). Odhalila je kontrola počítačů, kterou město zadalo. Podle ní někteří úředníci trávili až 80 procent pracovní doby surfováním po internetu.

Někteří pracovníci z odboru dopravy navštěvovali erotické stránky, internetové obchody nebo třeba bulvární deníky. Materiál byl zveřejněn na internetových stránkách, které provozuje soukromá osoba.

Čtyři lidé přijdou o polovinu osobního ohodnocení na tři měsíce, osm jich přijde o celé osobní ohodnocení na dobu neurčitou, včetně jednoho vedoucího pracovníka. Měsíčně tak 12 zaměstnanců přijde celkem o více než 61 000 korun, podotkl primátor. Výše srážky se odvíjela od toho, jak často navštěvovali webové stránky, které nepotřebovali ke své práci, a jaký měly charakter. Všem byla také v souladu se zákoníkem práce zaslána výtka pro porušování pracovních povinností s upozorněním na možnost okamžitého rozvázání pracovního poměru pro případ, že se v zákonem stanovené lhůtě dopustí dalšího profesního pochybení.

 

Regionální mutace| Právo - Jižní Čechy