MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Sunday, Sep 08th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Ředitele dopravního podniku odvolali

Vážení přátelé, Dopravní podnik má šikovného ekonomického ředitele. Tento člověk se v ekonomice podniku orientuje velice dobře, a to i zpětně. Tím chci říci, že kdyby bylo třeba otevřít skříň a najít nějakého toho kostlivce ... Mám ovšem takový pocit, že do nějakých válek a tvrdých opatření se nikomu nechce.
 
 
Dopravní podnik není Teplárna. Nebo se mýlím?
 
Ladislav Vrábel
 
 
Českobudějovický deník
 

Ředitele dopravního podniku odvolali

České Budějovice - Podle představenstva firmy nebylo v řadě případů vypsáno řádné výběrové řízení

Diskutovat (0)včera 13:34

Ilustrační foto.
Autor: Deník/ Petr Lundák

Řídicí orgán budějovického dopravního podniku odvolal ředitele Lubomíra Půlpána. Současná radniční koalice se tak zřejmě nezastavila jen u změny představenstev a dozorčích rad v městských podnicích. 

„Zjistili jsme množství pochybení v oblasti vztahů s dodavateli především u zboží a služeb, mohu být konkrétní pouze u dodávek náhraních dílů a počítačových technologií,“ vysvětluje včerejší překvapivý krok předsedapředstavenstva a radní Slavoj Dolejš (TOP 09). Podle něj u některých obchodů dokonce chyběly smlouvy. „Představenstvo si nechalo předložit všechny účty a smlouvy a z nich vyčetlo jmenované nedostatky, více informací poskytnout nemohu,“ doplnil Dolejš. 

"Postup představenstva je legitimní a ze zákona jsem povinen jej respektovat," vyjádřil se ředitel. 
"Očekávám, že bude vypsáno majoritním akcionářem transparentní výběrové řízení na uvolněnou funkci, a právě proto, že si nejsem vědom žádných pochybení, jak je předsedou představenstva panem Slavojem Dolejšem zdůvodněno mé odvolání, hodlám se o funkci znovu ucházet prostřednictvím nového výběrového řízení," dodal.

Půlpán byl odvolán třemi hlasy představenstva, samotný ředitel se hlasování zúčastnit nemohl a jeden člen představenstva se zdržel.