MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Kmotr Dlouhý válčí s hejtmanem Zimolou

     Vážení přátelé,

     jsme svědky skvěle připraveného "vrtěti psem" ze strany pana Dlouhého a jeho kolegů z Hluboké nad Vltavou. Pro ty z Vás, kteří neznáte pojem "vrtěti psem" nijak přesně, doporučuji film se stejným názvem. Pod skvěle připravenou mediální kampaň se opět podepsala Mladá Fronta, ve které vidím jen velice málo objektivních novinářů. Mladá Fronta je od doby začátku protikmotrovské války téměř ve většině případů na straně kmotrů. Kmotry staví do světla skvělých slušných podnikatelů (viz. předvolební kampaň paní Rakušanové o skvělém chlapíkovi z Hluboké přes celou titulní stránku), zatímco vede kampaň proti nečasovské části ODS, Věcem Veřejným (dva týdny nesmyslného opakování spekulací okolo kauzy ABL) a proti Sociální demokracii. Proč asi? 

     Po známé hře "Hip hap hop" s podtitulem "modří už vědí" přichází na poli rozdělování dotací z EU na pořad dne další hra v podání vedení Jihočeské ODS. Hra s názvem "Zloděj křičí chyťte zloděje". Jak jinak nazvat tuto dva roky připravovanou past. Musím uznat, že tato šachová hra se hlubockomotorácké klice ODS opravdu povedla. Poté, co byli sami obviňováni ze všech stran, a tady mám na mysli nejen policii, která zatkla pana Trnku, ale také kupříkladu jihočeské starosty, kteří si stěžovali na to, že dostali výsledky přidělených dotací ještě před tím, než proběhlo oficiální vyhodnocení, si za sebe potrefená husa našla náhradní terč. Nechci se tady zastávat náměstka Podholy, neznám jej, ale nehodlám být ani tím, kdo si "také" kopne, i když k němu mám své výhrady, a nechci se zastávat ani hejtmana Zimoly. To, co udělali je trestuhodné se vším všudy. Ovlivňovat průběh přidělování dotací svou politickou mocí je špatné. Nevěřím ani tomu, že by pan Podhola jednal na vlastní pěst a do úst si bral hejtmana Zimolu, což se nám teď bude snažit do hlav nasoukat sociální demokracie v zájmu ochránění dobrého jména strany. Pan Podhola je hejtmanovi naprosto loajální politik, nevěřím tomu, že by snaha o ovlivnění nešla přímo od hejtmana. V nahrávce se sice mnoho neříká a není žádný důkaz o tom, že není zmanipulovaná, ale žádost o vypnutí mobilního telefonu a o vyjmutí baterie je neomluvitelná a jasně definující, a jaký druh schůzky se jedná.

     Mladá Fronta ve spojení s Hlubokou připravila očištění JUDr. Jiřího Trnky v přímém přenosu. Teď by ještě tito skvělí novináři mohli začít vykreslovat jako "slušňáka roku" Martina Kubu. Máme před krajskými volbami a kampaň právě začala. Jedna věc je rozbít koalici a tady je vidět, že už v polovině roku 2009 měli pánové z ODS připravenou strategii, jak podříznout větev svému krajskému koaličnímu spojenci, druhá věc je posílat své kolegy na takto vysokých postech do vězení. I když, možná že si hejtman Zimola začal. Těžko říct, kdo poslal mezi čtyři zdi a železo JUDr. Trnku. Nevím. Jedna věc je ale jistá. Pan Dlouhý má dalšího silného nepřítele. K pánům Kalouskovi a Topolánkovi se přidal i hejtman Zimola. 

     Jsem rád, že nejsem novinář a že nepracuji pro Mladou Frontu. Teď bych se musel podílet na mediálním očišťování z mého pohledu největších Krejčířů Jihočeského Kraje posledních několika let.

     Máme tady otázku. Proč přišel JUDr. Trnka s nahrávkami o korupci až nyní? Logickou odpovědí by mi připadalo načasování před krajskými volbami, ale především snaha o dodržení propracovaného plánu. Přece byste, pokud by nešlo o předem připravenou hru, nedrželi bez zveřejnění důkazy o korupci více než rok a půl! Je přeci jasné, že pan Trnka musel mít dobré nahrávací zařízení. Šlo o past, která měla jediný účel. Najít oběť, na kterou se hodí obvinění party Dlouhý-Kuba-Trnka-Půlpytel-Šmidmayer.

     Z celé kauzy mám tedy několik pocitů. Za prvé jsem rád, že se objevila další trhlina v tajemství rozebraných (stále rozebíraných) dotací z EU. Za druhé jsem rád, že se čím dál více rozbíjí struktury moci okolo rozdělování EU, což by v konečném důsledku mohlo znamenat, že se pánové v rámci boje rozhodnou prozradit další tajemství. Jsem také rád, že se uvolňuje atmosféra strachu cokoliv zveřejnit a to i ze strany těch, kteří neuspěli a o korupci vědí. Především jsem rád, že už veřejnost ví, a nejen tuší, že přidělování dotací z EU bylo a dle mých informací stále je, ovlivňováno ze strany politiků. To by nakonec mohlo znamenat, že bude mít šanci na úspěch více kvalitních projektů, které nejsou tlačeny Martinem Kubou nebo Jiřím Zimolou. Pro nás voliče vidím jasné poselství. ODS, kterou máme zafixovanou jako kmotrovskou a podílející se na rozebírání veřejných fondů, v těsném závěsu následuje ČSSD. 

     Říká se, že když se dva perou, třetí z toho má užitek. Na poli vlády, když se pral Pavel Dlouhý s Miroslavem Topolánkem získal užitek jednoznačně Vítek Bárta, ale také Miroslav Kalousek. V Jižních Čechách se nám začíná prát Martin Kuba a Jiří Zimola. Užitek pravděpodobně získá TOP 09 a Věci Veřejné. 

     Pro nás, čtenáře Mladé Fronty, občany této země je podstatné, abychom se zamysleli nad tím, co je v v rozhovoru skutečně slyšet, jestli nemůže být rozhovor zmanipulovaný a jak spolu souvisí tvrzení novinářů MF a obsah rozhovoru mezi Mgr. Podholou a JUDr. Trnkou. Jsem toho názoru, že Mladá Fronta předvádí naprosto neomluvitelné manipulování veřejného mínění, jsem přesvědčený, že Mladá Fronta zkresluje pravdu a je vysoce neobjektivní a jednostranná. Jsem toho názoru, že Mladá Fronta škodí politické rovnováze v zemi především tím, že odvádí pozornost od skutečných finančních podvodů ke málo významným kauzám, ze kterých svým vlivem vytváří "jakoby velké problémy". Mladá Fronta je nástrojem politické moci. Nemám o tom žádný jiný důkaz než to, že Mladou Frontu čtu každý den. Přesto Mladé Frontě děkuji za zveřejnění kauzy a nám všem přeji, abychom se brzy dostali z tohoto postkomunistického systému plného sociálních očekávání ze strany státu na straně jedné a rozebírání veřejných zakázek na straně druhé. Přeji si ekonomickou spravedlnost.

     Ladislav Vrábel