MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Jak rychle jezdí Porsche pana Dlouhého?

Co byste řekli tomu, kdyby Vám kamarád napsal, že bývalého ředitele Vališe stíhají proto, že spolu s píseckými úředníky zahlazoval stopy po přestupku našeho hlubockého velkopodnikatele? Pan Dlouhý měl jet někde okolo 150 km/h v obci a pod vlivem alkoholu. Víte, nerad bych byl obviněn z šíření nějaké fámy a samozřejmě o fámu jít může, jenže tenhle kamarád je politik, s nadregionálním přesahem a nikdy jsem jej neslyšel říct něco, co by nebyla pravda.
Uvidíme, co přinese šetření.
Ladislav Vrábel

Expolicista a úředníci z Písku obviněni za zahlazování přestupků

vloženo: 16. 2. 2011 10:16, autor: six
aktualizováno: 16. 2. 2011 16:17

Policisté pokutují řidičePolicisté pokutují řidiče

Praha - Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1 obvinilo expolicistu z dopravního inspektorátu krajského policejního ředitelství Jihočeského kraje a dva zaměstnance Městského úřadu v Písku z toho, že ovlivňovali vyřizování dopravních přestupků ve prospěch pachatelů. Všichni tři jsou podezřelí ze zneužití pravomoci úřední osoby, bývalý policista vedle toho z podplácení a úředníci z přijetí úplatku.

Video: Reportáž Kristiny Vrkočové

Spustit videoSpustit video

Spustit video

"Zadržený bývalý policista spolu se dvěma úředníky se měli dopustit korupčního jednání a zneužití pravomoci úřední osoby v souvislosti s nestandardním postupem při vyřizování přestupků na úseku dopravy, spočívajícím v ovlivňování správního řízení ve prospěch pachatelů závažných dopravních přestupků tak, aby byl znemožněn jejich zákonný postih," uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Obvinění dvou pracovníků Městského úřadu v Písku je pro jeho úředníky i vedení velkým překvapením. "V pondělí policie zajistila dokumenty, materiály, počítače, které jsme zapsali k archivaci a víc o tom nevíme," uvedl mluvčí úřadu Roman Oldřich. Státní zastupitelství pro Prahu 1 je obvinilo ze zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatků.  Oba jsou dlouholetými a podle mluvčího radnice i bezproblémovými zaměstnanci. "Zůstávají nadále v pracovním poměru. V tomto případě ctíme presumpci neviny," dodal mluvčí.

Státní zástupce podle ní akceptoval návrh inspekce a všechny tři zadržené obvinil. Na případu vedle inspekce pracoval odbor hospodářské kriminality služby kriminální policie krajského policejního ředitelství Jihočeského kraje.

 

Promíjení dopravních přestupků neřeší inspekce v Písku poprvé. Před časem kvůli tomu stál před soudem bývalý šéf píseckého dopravního inspektorátu a byl zatím nepravomocně odsouzen. Podle inspekce ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by spolu oba případy souvisely.

 

zdroj: ČT24