MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Kauzu stěrače možná čeká /ledový konec/

     Vážení přátelé,
  
     jak už jsme si pomalu v našem městě zvykli, kdo patří do "rodiny", může cokoli. Třeba Vám zničit automobily přímo před Vašima očima a před zapnutými kamerami městského bezpečnostního systému. Co naplat, že hned vyběhnete, zastavíte hlídku městské policie, zavoláte státní policii, požadujete sejmout otisky, DNA a policii dovedete do restaurace a ukážete jim pachatele. Nakonec ještě čelíte trestnímu stíhání, protože Deníku někdo řekl, co vlastně kamery městské policie zachytili. Můj známý advokát mi poradil, abych si najal opravdu dobrého právníka. Policie už mě vyslýchala a správní řízení v kauze stěrače se chvílemi měnilo na vyšetřování úniku informací, které si pan bývalý tajemník magistrátu nepřál zveřejnit. To je právo a spravedlnost v Českých Budějovicích.
 
     Ladislav Vrábel 
 
  
 
Českobudějovický deník
 
 
 

Kauzu stěrače možná čeká /ledový konec/

České Budějovice –Spor Ladislav Vrabel vs. Zdeněk Řeřábek může vyznít do ztracena

dnes 12:38

 

„Obávám se, že to bude zastavené. Že prohlásí, že je šetření zastaveno kvůli nedostatku důkazů,“ říká k vývoji takzvané stěračové kauzy českobudějovický podnikatel Ladislav Vrabel. Věc by tak klasicky mohla skončit „u ledu“.

Zmíněný spor, který dokonce proslavil Budějovice i záznamem na youtube.com, se točí kolem stěračů poničených jedné březnové noci před pizzerií v centru města. Ladislav Vrabel, který byl dříve nájemcem pizzerie, z poškození stěračů obvinil tehdejšího tajemníka magistrátu Zdeňka Řeřábka. Ten ve středu nebral mobilní telefon, ale už několikrát pro Deník veškerá nařčení popřel. Řeřábek odmítal i to, že by měl s Vrabelem jakékoliv další spory. Například kvůli tomu, že pizzerie dostala výpověď z nájmu v městských prostorách, což dodnes řeší soudy.

Ve středu se na magistrátu konalo jednání v rámci přestupkového řízení, které mohlo rozhodnout o tom, na čí straně je ve stěračové kauze pravda. Vrabel přitom nabídl další rozšíření šetření. „Připojil jsem se k návrhu rekonstrukce,“ řekl Deníku Vrabel a doplnil, že také požádal, aby byli jako svědci vyslechnuti někteří policisté. Chtěl by dokázat svou domněnku, že jihočeský policejní ředitel Radomír Heřman do kauzy poničených stěračů vstoupil a ovlivňoval ji. Krajský policejní ředitel to však prostřednictvím tiskového mluvčího jednoznačně popřel.

Další důkazy se ale pravděpodobně zkoumat nebudou. „Dnes skončilo dokazovací řízení,“ uvedla k šetření tisková mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. Doplnila, že správní odbor vydá rozhodnutí nejspíše do konce srpna.