MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

MF-Zlomené stěrače u auta bude možná řešit soud-19. března 2010

Zlomené stěrače u auta bude možná řešit soud

velikost textu:
19. března 2010 0:00

České Budějovice - Kauza ulomených stěračů v Hroznové ulici v těsném sousedství pizzerie U žáby možná skončí u soudu. Tajemník budějovického magistrátu Zdeněk Řeřábek dokonce kvůli tomu předal svému právnímu zástupci celou složku.

O co vůbec jde? Auto, na kterém měl ulomit stěrače člověk, procházející tudy čtvrtého března krátce před půlnocí, patří Ladislavu Vrabelovi ze společnosti Fresh, provozující pizzerii. „Viděl jsem tajemníka, jak se zastavil u vozu, chvíli tam stál a pak odešel do blízké restaurace. Poté jsem zjistil, že stěrače jsou pryč,“ řekl Vrabel.

Pokračování na str. B2

Pokračování ze str. B1.

Vrabel zavolal policii a tvrdil, že vše musel zachytit kamerový systém. Druhý den si rovněž stěžoval na tajemníka Řeřábka u primátora Juraje Thomy.

Jádrem problému je spor, který město se společnosti Fresh vede kvůli nájemní smlouvě. V domě, kde pizzerie sídlí, totiž Řeřábek bydlí. Údajně mu její provoz vadí.

Thoma potvrdil, že žádal tajemníka o vysvětlení. „Navrhl jsem mu, aby bylo možné i novinářům promítnout záběr z kamer. Tím by se dohady mohly vyvrátit, “ uvedl primátor.

Tajemník ale takovou možnost podle Thomy odmítl. Primátor mu tedy napsal dopis. „Žádám ho, aby aktivně a co nejrychleji přispěl k zamezení spekulací, které se kolem jeho osoby vyskytly,“ upřesnil.

Podle primátora stav, který vyvolává pochyby, poškozuje nejen samotného tajemníka, ale i město České Budějovice a všechny zaměstnance magistrátu, kteří svou práci chápou jako opravdovou službu občanům.

Tajemník Řeřábek je ale přesvědčen, že se jednalo o osobní dopis, k jehož obsahu nebude nic sdělovat. „Celou záležitost jsem předal svému právnímu zástupci. Včetně onoho dopisu a také obsahu webových stránek s nahrávkami, které na nich jsou,“ shrnul Řeřábek.

Mé stěrače stojí přes 5 000 Pravděpodobně se jedná o stránky, kam Ladislav Vrabel umisťuje své výhrady především vůči osobě tajemníka. Řeřábek se ale k tomu odmítl konkrétně vyjádřit. „Čekám, zda můj právní zástupce podá trestní oznámení. Teď už jsem rozhodnutý bránit se právní cestou,“ řekl tajemník.

Ke stejnému kroku se ale rozhodl i Vrabel. „Faktura za stěrače je vyšší než pět tisíc korun. Není to už přestupek, ale přečin,“ vysvětluje Vrabel. Dnes by podle jeho informací měl státní zástupce rozhodnout, kam spis o ulomených stěračích poputuje.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy