MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

MF-Lámal tajemník magistrátu stěrače u auta?

JIHOČESKÝ (JIŽNÍ ČECHY)

Lámal tajemník magistrátu stěrače u auta?

velikost textu:
9. března 2010 0:00

České Budějovice - Kontroloval minulý čtvrtek v noci tajemník budějovického magistrátu Zdeněk Řeřábek rezidenční parkovací karty u automobilu v Hroznové ulici vedle pizzerie U žáby, nebo tam ulamoval stěrače? Tajemník je přesvědčen o své nevině.

„Ulicí jsem šel, protože tam bydlím. Nemůžu létat vzduchem. Ano, opravdu jsem se u jednoho auta zastavil, protože tam parkovalo nově, a zajímalo mne, jestli má parkovací kartu,“ vysvětlil včera Řeřábek.

Ladislav Vrabel za společnosti Fresh, která vede směstem spor o nájemní smlouvu pizzerie, zase trvá na tom, že v noci ještě byl v provozovně se zhasnutými světly a tajemníka u auta viděl. „Když kontroloval kartu, proč si neodhrnul z předního skla napadaný sníh? Hned po tom, co se u toho vozu zastavil, jsem se šel na místo podívat a zjistil jsem, že jsou ulomené stěrače,“ uvedl Vrabel s tím, že zavolal policii a v pátek poslal stížnost primátoru Thomovi.

Juraj Thoma proto okamžitě v ten den požadoval od Řeřábka vysvětlení. „Musím říct, že jeho tvrzení o kontrole karet mě neuspokojilo, a považuji ho za účelové. Připomíná mi totiž výmluvu školáka přistiženého při kouření, že drží cigaretu kamarádovi,“ reagoval včera primátor.

Podle něj to není první případ, kdy byl upozorněn na nevhodné chování tajemníka na veřejnosti. „Pokud se Řeřábkovo provinění prokáže, jsem rozhodnut to řešit se vší důrazností, kterou mi umožňuje zákon o obcích. Tedy i oficiálním odvoláním z funkce,“ dodal Thoma.

Tajemník Řeřábek totiž v domě, kde pizzerie U žáby sídlí, bydlí. Vrábel je proto přesvědčen, že právě on stojí za rozhodnutím radních vypovědět společnosti Fresh nájemní smlouvu. Řeřábek ale takové souvislosti rezolutně odmítá.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy