MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Friday, Sep 20th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Rozkaz zněl jasně: "Zabavit veškerý alkohol na baru."

Vedoucí skupiny úředníků Celní správy zkoušela telefonovat marně. Rozkaz zněl jasně: "Zabavit veškerý alkohol na baru."

Včera v jedenáct ráno zavřela naši vodáckou provozovnu Mojito-burger drive in bar na Pískárnách Celní správa a provozovna byla zavřena po celý den. V deset večer zabavili ozbrojení úředníci Celní správy veškerý alkohol na baru  (70 l), přestože jsme prokázali jeho řádné nabytí fakturami ve velkoobchodě Makro. Argumentem mělo být porušení § 133 zákona o spotřební dani, tedy to samé, za co jsme dostali před rokem pokutu Kč 100 000,- od živnostenského úřadu rozhodnutím, jež bylo po roce zrušeno Krajským úřadem.

 

Čtyři úředníci přepočítávají deset lahví alkoholu.

 

Kontrole jsem byl přítomen od 12.30 hodin, ve 22.00 hodin, kdy jsem po celém "likvidačním" dni sotva stál na nohách, jsem se omluvil a odejel jsem. Náš personál čekal do šesti odpoledne, poté jsem pěti brigádníkům poděkoval.

 

Když jsem odjížděl, šest uředníků i po deseti hodinách stále přepočítávalo naše zásoby alkoholu. To bych nechtěl vidět kontrolu třeba velkoobchodu. Ten by musel zavřít na měsíc.

Včera nedošlou pouze k rozřezání a odcizení přezahrádky Fresh Pizzerie u Žáby, ale také k zabavení veškerého alkoholu na našem Mojito baru - drive in na Pískárně Celním úřadem běhěm desetihodinové kontroly, ke dvěma kontrolám Živnostenským úřadem, ke kontrole Povodím Vltavy a ke kontrole Inspekcí práce. Někdo si holt dal práci s tím, udělat naší společnosti pěkný první srpen.

 

Na snímku vedoucí českokrumlovského Živnostenského úřadu Kalíšková.