MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Blesk - Manželka kmotra Dlouhého (ODS): Vyždímala miliony ze státní kasy? Asi ano!

Říkají mu kníže z Hluboké a patří k jedněm z nejvlivnějších politiků ODS, i když se o něm příliš nemluví. Mirek Topolánek ho bez obalu označil za kmotra. Nyní však účty manželky Pavla Dlouhého prověřuje finanční úřad. Ženě v domácnosti totiž na konto připluly desítky milionů korun.

 

Kde se jen vzaly ty desítky milionů na kontě jeho manželky? Politik Pavel Dlouhý (ODS) jako by se nemohl rozpomenout

Jihočeský finanční úřad si vzal na mušku účty Jany Dlouhé, manželky jednoho z nejvlivnějších jihočeských politiků ODS Pavla Dlouhého. Informuje o tom MF Dnes s odvoláním na jednoho z úředníků, blízkých vyšetřování. Kontrolorům tady prý něco nehraje, tahle ryba zrovna dvakrát vábně nevoní.

Ženě v domácnosti posílali rybáři desítky milionů

Jana Dlouhá na účet obdržela desítky milionů korun, které údajně připluly ze státní kasy. Prostředníkem se měla stát společnost Rybářství Třeboň, která čerpá od státu dotace. Dlouhá je přitom ženou v domácnosti, o dostatečný příjem se stará její manžel, člen výkonné rady ODS, místostarosta Hluboké nad Vltavou a nepřekvapí, že také člen představenstva třeboňského rybářství.

Že jihočeská společnost posílala peníze na soukromé konto manželky jihočeského vlivného politika, se jeví na první pohled přinejmenším jako podezřelé. Na soukromé účty Jany Dlouhé přitom přišlo v letech 2007-2011 kolem 45 milionů korun. Kapříci připluly nejen od třeboňských rybářů, ale i od dalších společností, kde figuruje Dlouhý. Střet zájmů jako vyšitý.

Kamarád s ministrem zemědělství

Dlouhý i ředitel rybářství Jan Hůda odmítli transakce vysvětlit: "Půjčky s akcionáři a vztahy s nimi nebudu komentovat," sdělil pro MF Dnes Hůda. Třeboňští se přitom mohli dotacím těšit patrně i proto, že jim je přikleplo ministerstvo zemědělství tehdy pod správou Petra Gandaloviče, Dlouhého kamaráda z ODS a momentálně českého velvyslance v USA.

I Gandalovič se při vysvětlování kroutí jako had. Dotace prý neovlivňoval a nevěděl, že Dlouhý je v představenstvu společností, které dotace čerpají... Do dalšího vyšetřování se zapojí buď ministerstvo financí nebo rovnou Policie ČR.

Už jednou Dlouhý unikl

Jihočeský politik však má, zdá se, dlouhé prsty. Ukázalo se to loni při jiné kauze. Způsobilo ji to, že si to kníže z Hluboké šinul v místech, kde je povolená devadesátka, rychlostí 164 kilometrů v hodině. Jenže tenhle jeho průšvih zametli policisté pod koberec. Dlouhého kryli, o řidičák nepřišel a dokonce i unikl jakémukoliv dalšímu trestu! Jak to dopadne tentokrát?

 

Kde se jen vzaly ty desítky milionů na kontě jeho manželky? Politik Pavel Dlouhý (ODS) jako by se nemohl rozpomenout

1/2

Autor: ČTK, Jaroslav Šimáček

Zdroj: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/173166/manzelka-kmotra-dlouheho-ods-vyzdimala-miliony-ze-statni-kasy-asi-ano.html