MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Otevřený dopis člena dozorčí rady jejímu předsedovi

Vážený pane ing.arch.Schinko, předsedo dozorčí rady Budějovického Budvaru n.p.!

( doufám,že ještě jste členem a předsedou DR, protože o bývalých a nových členech DR jsem informován,  zcela nestandardně, pouze z médií)

Zcela bez „paniky“, ne v „zákulisí“, ale otevřeně, si dovoluji vyjádřit svůj názor na současné dění kolem Budějovického Budvaru n.p..

Dozorčí rada je poradním orgánem Mze. Už ve svém názvu má jasně určenou funkci,dozorovat a radit.

Proto,podá-li někdo médiím informaci,že je nespokojen s prací a výsledky vedení Budějovického Budvaru n.p., jedním dechem podává informaci,že je také nespokojen s prací dozorčí rady. A proti tomu se musím důrazně ohradit !!!

Členem DR jsem od 3.10.2007 (44.zasedání dozorčí rady) a zcela určitě od tohoto data,nebylo vedení Budějovického Budvaru n.p. nic zásadního vytýkáno (viz.zápisy z DR). Důvod byl prostý. DR byla oprávněněspokojena s dosahovanými výsledky!

Nechápu tedy diskontinuitu názoru zakladatele, abych nebyl obviněn z politické naivnosti, zdráhám se pochopit diskontinuitu názoru ( názorový kotrmelec ) zakladatele na práci současného vedení Budějovického Budvaru n.p.. Není možné,aby od poslední DR ( 19.12.2011, 62.zasedání ), kdy vedení nebylo opět nic zásadního vytknuto, hodnocení zakladatele se stalo natolik negativním, že se v médiích dokonce spekuluje o odvolání generálního ředitele ing. Bočka J.

Důvody sdělované do médií ze strany zakladatele jsou pouze v rovině spekulací, a dokud nebudou prověřeny dalším z mnoha auditů, neoprávněné !

Dále je jistě zarážející a podivné, že o odvolání se spekuluje v době, kdy tisková zpráva ze dne 4.1.2012 jasně komentuje vynikající výsledky Budějovického Budvaru n.p..

Nyní se dostávám k druhé funkci DR ( radit ).  Dle mého názoru by dozorčí rada Budějovického Budvaru n.p. měla zakladateli poradit :

a) do konečného výsledku auditu se vyvarovat všech prohlášení, která už dopředu neoprávněně naznačují výsledky zmíněného auditu ( je tím výrazně poškozováno jméno firmy a tím pádem i naše obchodní a ekonomická situace ). Jako příklad komunikace s médii může posloužit tisková zpráva ze dne 2.2.2012, která zcela profesionálně a korektně dala vyčerpávající informaci o stavu kontrol.

b) vedení Budějovického Budvaru n.p. musí být i nadále hodnoceno na základě dosažených hospodářských výsledků a ne dle aktuální politické či vnitrostranické situace ( teprve potom se může ukázat, jak nesmyslné jsou spekulace o odvolání generálního ředitele ing.Bočka J. ), nebude-li tomu tak, mění se funkce DR z roviny ekonomické na rovinu politickou, a pak práci dozorčí rady mohou zvládat sekretariáty politických stran.

Vážený pane předsedo,úplným závěrem Vás ujišťuji,že si neustále pamatuji Vaše slova o 5.koloně (vyřčená dne3.10.2007). Svůj názor Vám jistě nesděluji jako člen 5.kolony, ale jako zcela pragmaticky uvažující člen dozorčí rady.

S pozdravem  „ DEJ BŮH ŠTĚSTÍ “ zůstává

Radek Petruška
Vedoucí výrobního střediska CKT a člen dozorčí rady