MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Milionová poškození města při řízení Teplárny jsou potvrzena auditem!

Vážení přátelé, včerejší valná hromada Teplárny trvala od deseti hodin ráno do půl druhé v noci a přinesla naprosto zásadní změnu v posuzování řízení podniku na oficiální úrovni. Přestože pan doktor Průcha (ČSSD - radní) prohlásil, že  "audit neprokázal žádná pochybení, z nichž by mohla být vyvozena trestněprávní odpovědnost, ale ukázal některé dílčí nedostatky v hospodaření", o trestním oznámení s kuloárně hovoří a to dokonce na té úrovni, že podání trestního oznámení zvažovala předevčírem rada města. Výsledky auditu firmy Deloitte zatím zveřejněny nebyly, dozorčí rada pouze přednesla předběžnou zprávu výsledků šetření forenzního auditu, která potvrzuje předchozí podezření, že minulé představenstvo Teplárny svým jednáním způsobilo TČB škodu. Podle předběžné zprávy forenzní audit ukázal na pochybení pří řízení podniku minimálně ve třech závažných oblastech, tedy při investiční akci TG6, úpravy odkaliště v Hodějovicích a při prodeji Zkušebny Mydlovary. Odhad škody při prodeji Zkušebny Mydlovary je auditem vyčíslen v řádech milionů.

Již tato předběžná zpráva vyvolala vlnu otázek ze strany akcionářů. Představenstvo se ovšem výhýbalo přímým odpovědím, a to v tak, že za direktivního řízení Valné hromady dokonce vypínalo právě hovořícím akcionářům mikrofon. Díky předsedovi Valné hromady tak některým akcionářům nebylo umožněno vznést své dotazy. JUDr. Průcha, který se na Valnou hromadu připravoval opěvnými články o nebývalém zisku teplárny za minulé období v denním tisku, uvažuje nad tím, že se nestane členem dozorčí rady Teplárny. Nahradit by jej měl jeho kolega z rady města, náměstek primátora Podhola (ČSSD). Dvanácti členná dozorčí rada je v současnosti nejvyšším orgánem podniku. Dozorčí rada následně jmenuje představenstvo společnosti.
Dosluhující generální ředitel a předseda představenstva Teplárny ing. Zdeněk Blažek (ODS) se jednání Valné hromady raději nezúčastnil.
Ladislav Vrábel