MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Fresh Pizzerie u Žáby vers. Město - aktuální situace 08. 2010

     Vážení přátelé a zájemci o dění okolo sporu mezi Fresh Pizzerií u Žáby a Městem,

     čas od času Vám píši jakési shrnutí situace a právě teď cítím, že bych měl jedno takové učinit, jelikož se mnohým již může zdát být ona situace málo přehledná. Takže: Fresh Pizzerie u Žáby je vybudovaná v domě v Hroznové ulici. Dům je v majetku města a stará se o něj Správa domů s.r.o., společnost založená městem. Pizzerii provozuje společnost Fresh CZ s.r.o., jež má s Městem uzavřenou nájemní smlouvu. Tato smlouva nebyla porušena, nebyly naplněny podmínky pro vypovězení nájmu, které jsou stanovené ve smlouvě a přesto Město dalo společnosti Fresh CZ s.r.o. výpověď z nájmu. Společnost Fresh CZ s.r.o. se ovšem nevystěhovala a nyní se s městem již druhým rokem soudí. Město nám totiž dalo výpověď bez udání důvodu. Proč? Protože žádný důvod k vypovězení nájemní smlouvy nikdy neexistoval. Za celou dobu sporu jsem vypozoroval pouze dva možné důvody, které vedly k výpovědi. Zášť našeho souseda Ing. Řeřábka, který má v nájmu byt nad pizzerií nebo snaha přihrát oblíbenou pizzerii někomu jinému, nejlépe už vybavenou, hotovou a zavedenou, za nějaké malé odstupné nebo zadarmo. Ing. Řeřábek v lednu roku 2009 přesvědčil několik svých přátel v radě města, aby mu pomohli v jeho snaze o likvidaci svého souseda. Dále se mu lží podařilo přesvědčit některé další radní a situaci vystavěl tak, že vlastně radní ani nemohli jinak, než souhlasit s výpovědí. Několik z těch slušnějších radních se následně postavilo za zrušení výpovědi a spor začal nabírat na obrátkách. Na straně slušnosti Primátor a jeho první náměstkyně, kteří se postavili proti jednání tehdejšího tajemníka magistrátu, jenž chodil opilý po restauracích a dosti nevybíravě vyjadřoval svá nestandartní přání, na straně druhé radní kteří hrají pod taktovkou kmotra Dlouhého, jemuž je Ing. Řeřábek nejen spolužákem a rodákem ze stejné vesnice, ale i oddaným kamarádem. 

     Město nám dalo výpověď. Bez udání důvodu. Podalo na nás žalobu na vystěhování. My jsme podali žalobu na určení neplatnosti výpovědi. Poté, co soud začal řešit platnost výpovědi jako předběžnou otázku ve sporu na vyklizení nemovitosti, jsme žalobu stáhli, jelikož nebyla potřebná. Lidé, kteří se za město zabývají realizací likvidace pizzerie, vědí, že nemají právo nám dát výpověď bez porušení nájemní smlouvy a bez porušení ujednání o výpovědi z nájmu, tak soud zkusili přesvědčit, že k uzavření nájemní smlouvy v roce 1999 nedal souhlas národní výbor, jek tehdy přežitý zákon ukládal. Okresní soud této námitce vyhověl a my jsme prohráli a měli jsme vyklidit nemovitost. Proti rozhodnutí jsme se ovšem odvolali ke Krajskému soudu. Ten rozhodl s přihlédnutím k nálezu Ústavního soudu, které nám dala k dispozici právní kancelář Ministerstva vnitra ve prospěch našich tvrzení, zrušil rozsudek Okresního soudu vrátil jej Okresnímu soudu zpět k rozsouzení. Okresní soud zasedal před týdnem a další řízení proběhne 31. srpna tohoto roku. 

     Mezitím jsme napsali několik žádostí o zrušení výpovědi, kterým nebylo vyhověno i přes snahy bývalého Primátora Thomy o urovnání sporu. Jihočeská ODS pod vedením Martina Kuby, pravé ruky kmotra DLouhého raději plní přání zkaženého člověka, než své programové prohlášení. Petici za zachování Fresh Pizzerie u Žáby podepsalo přes dva tisíce občanů, ale radní vydali rozhodnutí, že žádost o stažení žaloby a výpovědi vyřeší tím, že se budou soudit dále. 

     Ing. Řeřábek už sice není tajemníkem magistrátu, ale jeho přátelé stále stoprocentně ovládají magistrát Českých Budějovic a těch, kteří se postavili proti neslušným praktikám, se úspěšně zbavili silou dvaceti třech hlasů v zastupitelstvu města. My, provozovatelé Fresh Pizzerie u Žáby ale neztrácíme naději a věříme, že občané budou ve volbách kroužkovat slušné, osvědčené kandidáty a poměry na radnici se změní k lepšímu. 

     Děkuji všem vytrvalým příznivcům a přeji hezký den.

     Váš Ladislav Vrábel