MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Rada města včera odhlasovala výpověď z nájmu pro Fresh Pizzerii u Žáby

Rada města České Budějovice se včera rozhodla, že ukončí nájemní vztah Fresh Pizzerie u Žáby. Bez udání důvodu. Když se dnes novináři ptali na důvod vypovězení nájemního vztahu, náměstek primátora Miroslav Joch řekl, že neví, jaký je k výpovědi důvod, protože o výpovědi rozhodlo předchozí vedení radnice, ale on hlasuje proto, že jde o proces, který byl nastartován a on jej tlačí dále. Když jsem to řekl doma, má manželka se mě zeptala, jestli jsem v minulém životě nebyl Kafkou. Já si myslím, že pokud bych měl být v minulém životě Kafkou, pak v tomto dalším životě se teoretická úroveň prožívání přeměnila na úroveň prožívání praktických zkušeností. Zde je SMS konverzace mezi mnou a Jochem ze včerejšího dne:

Já: "Dobrý den pane náměstku. Přeji Vám dnes šťastné rozhodnutí. Předpokládám, že pokud se rozhodnete pro výpověď, máte pádný důvod." Předpokládal jsem, že likvidovat osm let dobře fungující podnik, by mělo být  v dnešní ekonomicky nestabilní době řádně odůvodněno.

Joch odpověděl: "Dobrý den, pro výpověď hlasovat budu. Důvod je dost pádný - výpověď Vám jako fyzické osobě je pouze formální záležitost z důvodu právní jistoty ve věci již vedených sporů. S pozdravem Joch"

I odpověděl jsem: "Nezapomeňte, prosím, důvod k výpovědi uvést v rozhodnutí RM. LV" - Rozhodnutí ovšem zní "bez udání důvodu".


Vzhledem k tomu, že jsem se před dvěma lety v kanceláři náměstka Jocha dohodl na podmínkách smírného řešení situace s ním i kolegou radním Průchou a poté, co jsem napsal článek o špatném hospodaření v českobudějovické teplárně pan Joch na dohodu "zapomněl", mě u tohoto politika nepřekvapuje nic.


Primátor Thoma a náměstkyně Popelová hlasovali také pro výpověď, asi proto, že jsem zveřejnil informace, jež pomohly ke zrušení architektonické soutěže na sportovní halu. Náměstek Calta na mě změnil názor před rokem. V okamžiku, kdy jsem napsal v týdeníku Budějovicko o Caltově působení ve firmě Edikt před nástupem do funkce investičního náměstka, pan Calta řekl vedoucí odboru správy veřejných statků, že se s naší společností nebude uzavírat žádná další smlouva na pronájem pozemku pro zřízení předzahrádky a o pět dnů později sám v radě města navrhl ukončení nájemního vztahu a vyklizení. Zbytek hlasoval asi z kolegiality, možná jen natruc, protože nějaký občan si dovoluje psát o radních jinak, než oni píší sami o sobě v radničních listech - tedy v superlativech.

Pro ty z Vás, kteří se ve čtyř a půl letém právním sporu přestáváte orientovat, to znamená, že jsme opět na začátku. Včera se rada města rozhodla, že mi vypoví nájemní smlouvu.

 

Ladislav Vrabel