MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Monday, Sep 16th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Dopis z pizzerie našel u radních jen malou podporu

Vážení přátelé, radní Českých Budějovic rozhodli o tom, že výpověď z nájmu bez uvedení důvodu zavedenému podniku, jehož zachování též podpořilo více než dva tisíce občanů, je v pořádku. Z kauzy Fresh Pizzerie U Žáby se stala politická kauza. S věcnou stránkou případu si radní starost nedělají. To, že celá kauza vznikla díky úředníkovi, který si chtěl dokázat svou moc zničením svých sousedů a předáním podniku do jiných rukou radní Budějovic nebrali v potaz, naopak, za odměnu (radním se nelíbí tento web, kde o nich píšu "nepěkné věci", jak se vyjádřil náměstek primátora Joch z ČSSD) pokračují v jeho šlépějích. Nemají problém ani s tím, že výpověď bez udání důvodu je v rozporu s nájemní smlouvou a se zákonem o pronájmu nebytových prostor, nemají problém ani s etickou stránkou věci, nezajímá je, že mladí lidé zůstanou zadlužení a přijdou o své živobytí, nemají problém s porušováním aklamované podpory podnikání. Tuto podporu mimo jiné stvrdili pánové Thoma, Bouzek, Joch svými podpisy na Koaliční smlouvě 19. 11. 2010.
 
 
V podstatě bych asi uměl pochopit výpověď v případě, že by město v domě mělo jiný, než podnikatelský záměr, tedy třeba městské informační, nebo turistické centrum, ale pravda je taková, že radní berou svým mladým občanům podnik, který tito lidé vybudovali z půjčených peněz a díky své práci z něj udělali oblíbenou pizzerii pouze za účelem předání podniku občanu Hluboké nad Vltavou, a to i přesto, že jsme se s primátorem, finančním náměstkem, radním a ředitelem Správy domů dohodli na nové výši nájemného, v místě a čase obvyklé.
 
Radní stále nemají žádný racionální důvod k vypovězení nájemní smlouvy a výpověď samotná je v rozporu s dobrými mravy. Jediným důvodem k jejich rozhodnutí je jejich pocit moci, který hodlají ukázat občanovi, jenž si myslí, že jim může koukat do karet.
 
Směji se apatii našich radních, kteří si nedědí rady s tím, jak se veřejně vyjádřit k problematice naší pizzerii a ze strachu raději hlasují tajně. Nakonec ještě všichni drží informační embargo, nemají čas, nezvedají telefon a v případě, že se hovoru nevyhnou, odmítají cokoliv sdělit. Dokonce ani to, jakým způsobem hlasovali oni sami. Připadá mi trapné, že čtyři měsíce po ustanovení rady města jsou radní svým arogantním jednáním tam, kdy byli před antikmotrovskými volbami, ve kterých většina z nás hlasovala pro občany tohoto města. Zdá se, že s občany si dnešní radnice opět udělala dobrý den. A to ani nemluvím o tom, že já sám jsem tyto politiky do funkce volil. A proč vlastně? Vždyť tito politici nerozhodují pro lidi, ale proti lidem. Jak jsem již jednou napsal. Politici proti lidem!
 
Ladislav Vrábel, občan Českých Budějovic
Českobudějovický deník
 
 

Dopis z pizzerie našel u radních jen malou podporu

České Budějovice – K neobvyklému tajnému hlasování sáhla při svém posledním jednání českobudějovická rada města. Týkalo se pizzerie, která sídlí v Hroznové ulici.

Diskutovat (3)včera 9:08

 

Rada města obdržela dopis, ve kterém, pizzerie žádala o zrušení výpovědi z nebytových prostor. Výpověď dostala v minulém volebním období. Dodnes se ale soudí s městem o vyklizení objektu na rohu Hroznové ulice a Piaristického náměstí.

Firma ale odmítla souhlasit s ukončením nájemní smlouvy. A teď požádala, aby byla dříve daná výpověď vzata zpět.

Rada města při svém jednání hlasovala tajně, což není obvyklé. „Byl to neobvyklý krok,“ řekl primátor Juraj Thoma k tomu, že se hlasovalo tajně, ale dodal, že je přesvědčen, že šlo o racionální rozhodnutí.

V tajném hlasování podpořili pizzerii jen tři radní. Pět jich bylo proti zrušení výpovědi, dva se zdrželi a jeden nehlasoval.

Soudní spor o působení pizzerie v prostorách na rohu Hroznové ulice a Piaristického náměstí mezi městem, které zastupuje Správa domů, a firmou Fresh CZ se táhne už od března 2009. Město sice vyhrálo první kolo u okresního soudu, ale firma se odvolala a dosud není záležitost pravomocně rozhodnuta. Tehdejší provozovatel pizzerie Ladislav Vrabel se hájil tím, že výpověď dostal neoprávněně, protože řádně plnil podmínky a podle jeho názoru nebylo možné v takovém případě nájemní smlouvu vypovědět.

Přitom radnice už měla vybraného i nového nájemce a místo pizzerie měla být nekuřácká kavárna.