MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Saturday, Jul 27th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Jak kmotři Janoušek a Hrdlička odměnili bývalého primátora Tettera

UPŘESNĚNÍ- DOPLNĚNÍ: Vážení přátelé, v souvislosti s článkem "Jak kmotři Janoušek a Hrdlička odměnili bývalého primátora Tettera", který jsem pro Vás napsal včera, mě kontaktoval jeden kamarád, aby mi objasnil některé vztahy mezi výše zmiňovanými lidmi. Miroslav Tetter měl podle všeho s firmou NAVATYP mnohem větší provázanost, než jsem si původně myslel. Ještě před ovládnutím "zlatého vejce" Romanem Janouškem a Pavlem Bémem patřila firma NAVATYP panu Navrátilovi. Po smrti pana Navrátila měla o budoucnosti firmy rozhodovat paní Navrátilová, manželka pana Navrátila. Již v té době ve firmě NAVATYP pracoval syn Miroslava Tettera, tehdejšího čekobudějovického primátora, Ondřej Tetter. Paní Navrátilová je totiž jejich teta. Paní Navrátilová je sestrou manželky pana Tettera, tedy švagrovou pana Miroslava Tettera. Bývalý majitel společnosti NAVATYP pan Navrátil a bývalý primátor Českých Budějovic Tetter byli v době uzavírání dohod o pronájmu českobudějovických městských parkovacích ploch švagři. Pro úplnost musím dodat, že můj informovaný kamarád mi také řekl, že pan Tetter, tedy oba pánové i Miroslav i Ondřej, jsou slušní chlapíci a z tohoto obchodu neměli prakticky nic a celý obchod měli dohodnout obchodníci z ODS. Kdo konkrétně mi odmítl říci. Úplatky si údajně rozdělili úředníci.

 
 
Ladislav Vrabel

 

NYNÍ NÁSLEDUJE PŮVODNÍ ČLÁNEK:

Vážení přátelé, mám několik přátel a známých v oblasti politiky. Občas se dozvím informaci i Dlouho poté, co by se hodila k nějaké kauze.Zajímá Vás, co dostal bývalý primátor Tetter za smlouvu, která nás zavazuje platit za parkování na našich pozemcích pražským kmotrům Janouškovi a Hrdličkovi?

 

 

 

8.4. 2009 jsem Vás poprvé informoval (a to i v Českobudějovickém deníku) o způsobu rozdělování peněz za výběr parkovného v našich ulicích a na našich pozemcích. Za parkování vybírá peníze firma NAVATYP, městu tak nezůstává ani polovina z výtěžku. Firma NAVATYP uzavřela s městem nevýhodnou smlouvu skrze svou dceřinou společnost PARKING PRAHA, jež takto "obhospodařuje" i některá další kmotry řízená města. JIHOČESKÁ PARKOVACÍ je dceřinou společností firmy PARKING PRAHA. PARKING PRAHA je sesterskou společností firmy HOTELTYP v jejímž vedení seděl několik let syn bývalého českobudějovického primátora Miroslava Tettera Ondřej Tetter, a to nejprve na pozici jednatele spolčnosti v roce 2004 a na pozici předsedy představenstva v letech 2005 a 2006. Nyní jsem se doslechl o tom, že dcera bývalého primátora Tettera také pracovala pro tuto skvělou společnost. Pro další dceřinou společnost firmy NAVATYP. Pro společnost HOTELTYP, konkrétně jako provozní hotelu Gold v Českém Krumlově. Takto tedy odmněnili pražští kmotrové Tomáš Hrdlička a Roman Janoušek bývalého primátora Tettera za smlouvu, která nutí Budějčáky platit za parkování na svých pozemcích do pražských kmotrů kapes, pokud tedy, abych se nedostal před soud za pomluvu, dcera a syn primátora Tettera nebyli dosazeni na tato vedoucí místa na smlouvě s městem o parkování nezávisle.

Miroslav Tetter ovšem pro takové pány, jako je Roman Janoušek či Tomáš Hrdlička není žádným partnerem do diskuze. Takovou dohodu mohl zprostředkovat pouze pražských kmotrů jihočeský protějšek Pavel Dlouhý, který dlužil Tetterovi laskavost za dosazení Dlouhého kamaráda a také rodáka z Milevska Zdeňka Řeřábka na post tajemníka magistrátu a za udržení Řeřábka ve funkci i v dalších obdobích.

Toto je jeden z příkladů tunelování našeho města, jeden z příkladů práce kmotrů.
Ladislav Vrabel
 
Janoušek a Bém se domlouvali, kdo ovládne "zlaté vejce" - Navatyp
 
26. 3. 2012 10:51, autor: adu
 
Praha - Podle další části odposlechů telefonátů se bývalý pražský primátor Pavel Bém (ODS) a lobbista Roman Janoušek domlouvali, jak by bylo možné udržet moc v developerské firmě Navatyp po smrti jejího majitele Richarda Navrátila. Bém byl v té době pražským primátorem a místopředsedou ODS. Hodnota Navatypu se tehdy pohybovala kolem půl miliardy korun a spravovala desítky pozemků a budov včetně městských nemovitostí. Bém se k tomu odmítl vyjádřit, Janoušek zavěsil telefon. Už včera o tom informovala televize Nova, deník Mladá fronta Dnes (MfD) pak dnes zveřejnil přepis jejich rozhovoru.
 
Roman Janoušek a Pavel Bém
Stavební a developerská skupina Navatyp Group v minulosti dělala mnoho zakázek pro Prahu, pražské městské části či městské společnosti, například pro dopravní podnik. Média už dříve spekulovala o tom, že byla firma na minulé vedení metropole úzce napojena.
 
Přepis telefonního rozhovoru z června 2007
Janoušek: Dobrý den.
 
Bém: Nazdar, mazánku. Jen telegraficky. Včera po klubu za mnou přešel Filda (nejspíš Filip Dvořák z ODS – pozn. red.)
 
Janoušek: Ano, zítra s ním mám snídani.
 
Bém: Přišel s takovou tou větou, kterou už jsi ty zmínil a která není překvapivá, že on je ten pravej, kdo vyřizuje pozůstalosti po Richardovi (Navrátilovi, majiteli firmy Navatyp – pozn. red.). Řekl jsem mu: "Dobře Filipe. Jasně, složitá situace." A nějak jsem to dál už nekomentoval. Tak (on) prostě chodí a říká, že je následovník trůnu.
 
Janoušek: Já mám dneska kvůli tomu schůzku s Luďkem (Eremiášem, spolumajitelem firmy Erpet Group a právníkem – pozn. red.), kam asi přijde i ta paní (vdova po Richardu Navrátilovi – pozn. red.). Já se jí zeptám, co vlastně chce dělat, protože to je její rozhodnutí, a že jsme schopni jí pomoct tak i tak, ale ať je opatrná.
 
Bém: Já ti jen volám, protože je v tom potřeba udělat opravdu pořádek. Jinak to bude hroznej bordel.
 
Janoušek: No to bude určitě hroznej bordel, protože takových Filipů je už asi pět. No a druhá věc je: je tam problém, že tam je ještě nějakej pan Kočí (švagr Richarda Navrátila – pozn. red.).
 
Bém: ...chce se se mnou sejít švagr Richarda, což je tenhleten pan Kočí, kdy mu dám pět minut? A já nechci...
 
Janoušek: To mu nemůžeš dávat pět minut.
 
Bém: Já nechci nikomu dávat pět minut, než my dva se dohodneme na nějaký taktice. Takže se ptám na tvý noty?
 
Janoušek: Noty? Než budeme mít všechny informace... A jediný informace, který jsou správný, jsou buď od Luďka (Eremiáše), nebo od jeho ženy (vdovy Navrátila). Ta řekne, co chce nebo nechce. My to nějak posoudíme v rámci reálnejch možností, ty potom zhodnotíš nějakej plán a přijmeš člověka už s nějakým scénářem.
 
Bém: A úplně na závěr. Ještě nějakou lednici na víno.
 
Janoušek: Jo, už jsem se o tom bavil s Radkou (Bémova manželka – pozn. red.). Je objednaná. Ona si vybrala takovou tu poloviční někam dolů... Objednal jsme ji před 14 dny, dělají ji na míru. Tak do týdne přijde.
 
Bém: Tak jo. Děkuju.
 
Existuje spojitost mezi zveřejňováním odposlechů a soudem s Bártou?
Odposlechy hovorů mezi Bémem, Janouškem a magistrátním úředníkem Peterem Ďuricou začala MfD zveřejňovat před pár dny. Dokazují lobbistův vliv na politiku či prodej majetku města. Podle listu záznamy pořídila s povolením soudu BIS a o dva roky později je získala bezpečností agentura ABL, kterou dřív vlastnil šéf poslanců Věcí veřejných Vít Bárta. Ten stojí před soudem kvůli údajnému uplácení. Loni pak deník otiskl informace o tom, že ABL spolu s firmou Promicon (dříve právě Navatyp) uzavřely smlouvu a financovaly Věci veřejné. Zástupci obou společností se proti tomu ohradili, ABL prý vypracovávala pro Prominecon bezpečnostní analýzu.
 
Bývalý ministr vnitra František Bublan (ČSSD) v neděli v Otázkách Václava Moravce zmínil, že by se měly odposlechy objevovat nyní v médiích po dávkách, pak by za tím mohlo být vydírání s cílem, aby se Bárta očistil či aby se na jeho kauzu zapomnělo. V úterý by se odposlechy měla zabývat sněmovní komise pro kontrolu BIS, v níž Bublan zasedá.
Pražská stavební firma Navatyp byla založena v roce 1992. Její majitel byl podnikatel Richard Navrátil. Po jeho smrti získala firma nového vlastníka a byla přejmenována na Prominecon. V březnu 2010 Prominecon ovládl Natland, který sídlí na Kypru.
Kvůli Navatypu čelily v minulých letech špičky pražského magistrátu podezření ze střetu zájmů. Šlo zejména o kauzu domu Alexandria ve Špindlerově Mlýně, kde si šest úředníků a radních koupilo byty s výraznou slevou. Byli mezi nimi tehdejší radní Rudolf Blažek, otec radního Filipa Dvořáka nebo šéf městských investic Josef Macko. Za metr čtvereční zaplatili až o 18 000 korun míň než ostatní zájemci.
 
Lobbista Janoušek navíc v pátek pod vlivem alkoholu a možná i drog v Praze havaroval. Těžce zranil ženu a z místa nehody ujel. Policie mu včera předala obvinění z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Zároveň ale čelí kritice za postup při vyšetřování – při zadržení nedostal Janoušek pouta a nedostal se ani do cely předběžného zadržení. Šéf komunistů Vojtěch Filip se například v Otázkách Václava Moravce podivil, že policie Janouška pustila, neboť zjevně nebyl ve stavu, kdy byl schopen vypovídat. Policejní prezident Petr Lessy chce postup vyšetřovatelů prověřit, stejně tak i šéf pražské policie Martin Vondrášek.
 
 
Vstup Jiřího Hynka
Zdroj: ČT24, ČTK
 
 
Zdroj: http://www.lidovky.cz/dalsi-nahravka-odposlechu-telefonatu-pavla-bema-a-romana-janouska-o-navatypu-1sv-/ln_domov.asp?c=A120325_204543_ln_domov_jkz
Bém s Janouškem řešili, jak si udržet vliv ve firmě Navatyp
 
25. března 2012  20:45
PRAHA - UVNITŘ NAHRÁVKA Seznam nahrávek odposlechů telefonátů mezi bývalým primátorem Pavlem Bémem a kmotrem Romanem Janouškem se rozrůstá. Další záznam z roku 2007 se týká významné pražské firmy Navatyp a situace po smrti jejího majitele Richarda Navrátila, známého svým propojením s pražskou radnicí.
MF DNES zveřejnila nahrávku telefonátu mezi Janouškem a Bémem, na nichž se oba se radí, jaký bude mít kdo vliv ve firmě Navatyp. Její hodnota se pohybovala kolem půl miliardy korun a kromě desítek pozemků a budov spravovala městské nemovitosti.
V červnu 2007 náhle zemřel majitel firmy Richard Navrátil a tak se řešilo, kdo převezme její otěže. A všichni, kdo se kdy točili kolem tohoto "zlatého vejce" pražského byznysu, se najednou hlásili k primátorovi Bémovi a žádali ho o "slyšení". Jako kdyby to byl on, kdo má nejvyšší právo rozhodovat o osudu firmy, píše server iDnes.cz.
"Chce se se mnou vidět švagr Richarda (Navrátila). Prej kdy mu dám pět minut?" volá Bém Janouškovi. "To mu nemůžeš dávat pět minut," říká Janoušek a Bém mu to odkýve: "Já nechci nikomu dávat pět minut." V řeči se také zmiňují o bývalém starostovi Prahy 1 Filipu Dvořákovi (ODS).
Navatyp (dnes Prominecon Group)
Navatyp byla význámná pražská developerská firma, která od města získávala zakázky za stovky milionů. Firmu podle některých informací po smrti jejího majitele Richarda Navrátila ovládnul právě Roman Janoušek spolu s dalším "kmotrem" ODS Tomášem Hrdličkou.
Navatyp stavěl také byty ve Špindlerově mlýně, které za nezvykle nízké ceny přenechával vlivným pražským politikům, např. tehdejšímu náměstku primátora Rudolfu Blažkovi (ODS).
Lidovky.cz
Základní údaje
  Firma:

Hotel Gold
NAVATYP a.s.

  Ulice: Linecká 55
  Místo: Český Krumlov
  PSČ: 381 01
  Okres: Český Krumlov
  Právní forma: akciová společnost
  Telefon: 380 712 551
  Fax: 380 712 553
 
  Email:
 
  Web:
www.hoteltyp.com