MAFIEvKRAVATACH.cz

Korupce vládne politice

Thursday, Sep 19th

Last updateSun, 12 May 2024 7pm

Articles

SK Pedagog násilně bez rozhodnutí soudu vyklízí podnik Pizza Originala

Denně potkávám známé, kteří se mě ptají na ukončení provozu Pizza Originala. Dnes na STK a v Datartu, včera na pokladně v Makru... Napíšu Vám tedy, jaký byl vlastně důvod k neplánovanému uzavření pizzerie ze dne na den. Chronologii sporu v SK Pedagogu jsem popsal zde:http://forum.ceske-budejovice.cz/index.php/component/content/article/1631-tajemnik-magistratu-je-spojeny-s-sk-pedagog-ve-vci-vypovdi-z-najmu-pizzerii-originala.html, a to až do doby podání žaloby na neplatnost výpovědi ze strany Pizza Originala k soudu. To ještě Pizza Originala provozovala podnikatelskou činnost. V SK Pedagogu vznikla na podzim 2019 opozice vůči předsedovi klubu Přemyslu Horákovi (ODS). Kontrolní komise SK Pedagogu ve své výroční zprávě na začátku roku 2020 popsala několik vážných sporů manželů Horákových s různými sportovci, členy sportovního klubu, nájemci a třetími osobami.

 

 

 

 

Kontrolní komise doporučila nejen hlasování o vyloučení Jany Horákové a Přemysla Horáka (ODS) ze sportovního klubu Pedagog, ale také podání trestního oznámení za zpronevěru peněz, když předseda klubu Přemysl Horák (ODS) nebyl schopen doložit náklady faktury vystavené na jeho jméno za necelých tři sta tisíc v roce 2019. Celý článek najdete zde: http://forum.ceske-budejovice.cz/index.php/component/content/article/1632-vyroni-zprava-kontrolni-komise-sk-pedagog.html

 

Lídrem opozice vůči manželům Horákových se stal pan Petr Vácha, který byl již v minulosti předsedou klubu Pedagog. Díky této jeho minulosti jej někteří považovali za nevhodného lídra opozice, což se vzápětí ukázalo jako opodstatněné. Pan Vácha se během března a dubna spojil s manželi Horákovými a domluvil se na “hezkém” kompromisu. Pan Horák zůstane předsedou, když pan Vácha bude také předsedou. Co se týče nakládání s několikamilionovou dotací na stavbu nového hřiště, provizí z těchto dotací a stavebních zakázek, o těch nemám přesné informace. Vím jen, že předseda klubu Přemysl Horák (ODS) si prosadil provizi z dotací do vlastní kapsy a předseda klubu Petr Vácha má stavební firmu. Volba obou předsedů proběhla pochybně po internetu a za nejasných otázek volebního postupu, kdy postup doporučený právní kanceláří SK Pedagogu nebyl dodržen. Většina opozice vůči manželům Horákovým byla odejita, nebo odešla sama. Hodně vztahů zůstalo rozbitých.

 

Vyklízení pizzerie

 

V okamžiku, kdy se pan Petr Vácha stal druhým předsedou, otočil i ve vztahu k Pizza Originala a začalo tvrdé vyklízení. Zákonný postup samozřejmě znamená jít k soudu a žalovat na vyklizení nebytových prostor. Soud následně rozhodne, jestli byla výpověď platná či nikoliv a buď nařídí vystěhování, nebo určí, že nájemní vztah je platný. Do doby rozhodnutí soudu je třeba hledět na nájemní vztah jako na platný, pakliže jedna ze stran s výpovědí nesouhlasí a považuje ji za neplatnou a tuto neplatnost uplatňuje u soudu. SK Pedagog sice žalobu na vyklizení nebytových prostor podal, takže zákonný postup předsedové SK Pedagogu znají, nicméně na rozhodnutí soudu čekat nechtěli a spravedlnost (tu jejich) vzali do vlastních rukou.

 

Předsedové nejprve uzavřeli přívod pitné vody (v době nouzového stavu státu kvůli koronaviru). Tím nás donutili uzavřít provoz Pizza Originala. Následně přeřezali zámky od pronajatého prostoru a svévolně vyklidili plynové zařízení, které používala kuchyně pizzerie. O několik dnů později společnost Eon odpojila na žádost SK Pedagogu elektřinu.

 

Manželka předsedy klubu Horáková nám vzkázala, že na objekt pizzerie je již vystavený demoliční výměr a předseda klubu Petr Vácha chystá násilné vyklizení nebytových prostor. Jali jsme se tedy zachránit náš majetek a dali se do stěhování vybavení pizzerie.

 

 

V době virové krize jsme týden vyklízeli objekt pizzerie bez vody. Ruce jsme si umývali v hrnci.

 

FOTO: Mytí rukou v době koronavirové krize a zvýšených hygienických nároků na nešíření infekce.

 

Sotva jsme pizzerii vyklidili, vedení SK Pedagogu nám nechalo vypnout i elektřinu. O dva dny později už bychom bez elektřiny železnou konstrukci pece ani nedokázali vystěhovat. SK Pedagog dluží společnosti Pizza Originala k dnešnímu dni 5 113,- za přeplacené zálohy na elektřinu.

 

Jana Horáková v době vyklízení pizzerie několikrát volala městskou policii, která se také předvedla v zajímavé barvě, když mě jako řidiče obvinila z páchání přestupku tím, že parkuji na soukromém pozemku, který máme pronajatý za účelem parkování. Podle městské policie (předpokládám, že jde o bravurní výklad práva z pera tajemníka magistrátu) automobil stojí sice na soukromém pozemku, ale zároveň na veřejném prostranství. Dochází tedy k neoprávněnému záboru veřejného prostranství. ................ A jak může být soukromý pozemek určený k parkování automobilu veřejným prostranstvím? .................. Podle městské policie je každý pozemek, který není oplocený, veřejným prostranstvím, protože díky tomu, že není oplocený, je veřejně přístupný. Chytrému napověz, aneb víc Vám k tomu zatím neřeknu.

 

 

Jana Horáková během vyklízení pizzerie zavolala Policii ČR a tvrdila, že jsem jí vyhrožoval fyzickým násilím. Paní Horákové pravděpodobně nedošlo, že veškerý můj čas strávený na SK Pedagogu zaznamenává právě SK Pedagog bezpečnostními kamerami i se zvukovou stopou. Jsem zvědavý, jak bude paní Horáková na policii vysvětlovat, že jí chybí právě ta chvíle, kdy jsem jí podle jejích slov měl vyhrožovat. Obvinění mé osoby z vyhrožování násilím je nahrané na kamery přivolaných policistů, ale dle policie půjde nikoliv o křivé obvinění, ale maximálně o přestupek, který bude řešit magistrát města.

 

Přístup k objektu bývalé pizzerie byl přes noc označen páskou "vstup zakázán" a okna a dveře pizzerie byly osazeny plakátky. Tyto plakátky jsem každý den sundaval a každý den se objevily nové. Dle jedné zákaznice mají Horáků doma ze svého zkrachovalého obchůdku v paneláku na Máji s náplněmi do tiskáren spoustu tonerů, tak je potřebují využít.

 

 

 

Text raději ani nekomentuji. Označení poštovní schránky pizzerie Originala Horákovi přelepili a na místo jména napsali označení jím vlastní. Abych nezapomněl, zámek do provozovny zalepili lepidlem, takže jsme museli odvrtat vložku. (Update, zámky zalepili už třikrát po sobě. Asi Horákům ze zkrachovalého obchůdku v paneláku s tonery do tiskáren zbylo také nějaké lepidlo, které potřebují "vypatlat" :-) .

 

 

 

Včera večer nás čekalo překvapení zatím největší. Když jsme večer přijeli pro jedno z našich rozvozových aut, za stěračem jsme měli mrtvou myš.

 

 

Toliko k úrovni současného vedení sportovního klubu, který nese vznešený název Pedagog, jelikož byl založen vysokoškolskými pedagogy. Dnes je řízen politikem z ODS - Přemyslem Horákem, stavitelem Petrem Váchou, který dokázal v minulosti přeměnit jedno hokejbalové hřiště na ubytovnu a Janou Horákovou, ke které nelze říci mnoho, snad jen, že John Steinbeck by z tohoto sportovce asi radost neměl.

 

 

 

Osobně jsem rád, že máme epizodu SK Pedagog víceméně za sebou, sic se mi nelíbí, jak si přes sportovní klub dotyční tahají dotace z města a ministerstva školství a peníze jdou kam jdou. Moje manželka je z podnikatelské zkušenosti na SK Pedagogu docela otrávená a zvažuje, jestli vůbec chce ještě podnik Pizza Originala provozovat v Budějcích znovu. V současnosti otevíráme Pizza Originala Vltava pro vodáky kousek od Českého Krumlova. Čekáme opět desítky kontrol ze všech možných úřadů na udání od Jany Horákové, ale řeka uklidňuje a lidé na vodě jsou uvolnění. Jsou na dovolené. Tento klid a radost přenášejí na nás a my, zatímco zapomínáme na nepříjemné, tyto pozitivní chvilky radosti zase předáváme dál. Přijeďte se na nás podívat. Budeme rádi. Nebo nám třeba napište :-)

 

Váš Ladislav Vrabel